Kort Nieuws

Romney benut steun krant Iowa ten volle

In een nieuw campagnespotje gebruikt Mitt Romney de steun die hij kreeg van de Des Moines Register, de grootste krant in Iowa. Het spotje is bedoeld om de kiezers in Iowa er aan te herinneren dat de krant Romney steunt. De krant steunt voor het eerst in 40 jaar een Republikeinse kandidaat. In het spotje, getiteld: “Iowa Newspapers Agree”, komen quotes voorbij die de media in Iowa deden in hun steun voor de voormalige gouverneur van Massachusetts. Lees meer hier.

Paul: “FEMA inefficiënt”

Senator van Kentucky, Rand Paul, zei afgelopen week dat de lokale overheid beter hulp kan verlenen als er een ramp is dan de Federal Emergency Management Agency, de FEMA. “I have always maintained that FEMA should exist on money that comes in as revenue, but not on borrowed money”, aldus Paul tegenover CNN. Lees meer hier.

Verkiezingssouvenirs

Met nog enkele dagen tot aan de verkiezingen zijn souvenirwinkeltjes in Washington gevuld met allerlei Obama en Romney pluralia. T-shirts, bumperstickers, buttons, bekers, mokken, petjes, magneten en zelf toiletpapier is verkrijgbaar. Lees meer hier.

Werkloosheid stijgt licht

In de maand oktober vonden iets meer mensen een baan, terwijl de werkloosheid iets steeg. In oktober kwamen er 171.000 banen bij, terwijl de werkloosheid steeg van 7,8 procent naar 7,9 procent ten opzichte van september, aldus het ministerie van Werkgelegenheid.

Bangmakerij

President voerde afgelopen week campagne in de cruciale swing state Ohio en ging in op de aanval van Mitt Romney over de auto-industrie, die Obama steunde en er voor zorgde dat de werkloosheid niet verder opliep. Volgens Obama probeert Romney Amerikanen bang te maken om Obama niet te steunen. “You don’t scare hard working Americans just to scare up some votes”, aldus Obama tegenover een publiek van ongeveer 2.800 mensen in Hilliard, Ohio. “That’s not what being president is all about, that’s not leadership.” Lees meer hier.

Super PAC lanceert spotje over staatsschuld

Met nog enkele dagen tot aan de verkiezingen lanceerde het Super PAC American Crossroads en de zusterorganisatie Crossroads GPS Press, dat de Republikeinen steunen, een spotje waarin president Obama wordt aangevallen over de staatsschuld en dat hij ongeschikt is voor een tweede termijn. Lees meer hier.

Opmerking: Dit spotje is afkomstig van de website van Crossroads GPS Press

Giuliani: “Obama moet aftreden”

Voormalige burgemeester van New York, Rudy Giuliani, ging tijdens een campagnebijeenkomst van Mitt Romney en Paul Ryan in Ohio, flink tekeer tegen president Obama. Volgens Giuliani moet Obama aftreden. En hij gaf Obama de schuld voor de “incompetence” rondom de aanslag op het Amerikaanse consulaat in Benghazi, Libië. Lees meer hier.

Al 1 miljoen stemmen in Ohio

In swing state Ohio hebben al veel kiezers hun stem uitgebracht. Volgens Jon Husted, die de verkiezingen over ziet, hebben al 1,6 miljoen mensen gestemd. En dat is goed nieuws voor president Obama. Mensen die vroeg gaan stemmen stemmen voornamelijk Democratisch. Van de meer dan 1 miljoen stembiljetten die naar kiezers werden gestuurd zijn ongeveer 495.000 mensen naar het stembureau gekomen om een stem uit te brengen. Ongeveer 85 procent van de stembiljetten zijn per post ingestuurd. Lees meer hier.

Palin doneert aan Romney

Het PAC van Sarah Palin heeft 5000 dollar gedoneerd dan de campagne Mitt Romney, aldus de Federal Election Commission (FEC). Het bedrag is klein in vergelijking tot wat andere donoren hebben gegeven, maar het is gelijk wat Palin’s groep (Sarah PAC) heeft gedoneerd aan Republikeinse kandidaten die meedoen aan de race voor een zetel in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Iowa, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Ohio, Sarah Palin, Staatsschuld en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.