Kort Nieuws

Slechtste president

President Obama is volgens een nationale peiling de slechtste Amerikaanse president sinds de Tweede Wereldoorlog. De peiling van Quinnipiac University die werd gehouden onder een “plurality” van kiezers laat ook zien dat Amerika er nu beter aan toe zou zijn als Mitt Romney de verkiezingen in 2012 had gewonnen. Drieëndertig procent van de ondervraagden zegt dat president Obama de slechtste president is sinds de Tweede Wereldoorlog, terwijl 28 procent vindt dat George W. Bush de slechtste president was. President Richard Nixon komt op de derde plek met 13 procent en 8 procent noemde Jimmy Carter. Het hangt er natuurlijk van af wie je het vraagt. Een Democraat of een Republikein, een student met een studieschuld of een werkloze metaalbewerker. Lees meer hier.

Grensbescherming

In tegenstelling tot andere Republikeinen uitte de gouverneur van Texas, Rick Perry, geen kritiek op president Obama voor de recente ‘invasie’ van kinderen die illegaal de grens met Mexico oversteken. Perry kreeg verschillende momenten om de schuld, voor de “humanitarian crisis”, zoals het Witte Huis het noemt, op Obama te schuiven tijdens een bijeenkomst in het Congres over de situatie, maar deed dat niet. Lees meer hier.

Winst in 2030

Het duurt nog 16 jaar, maar het Witte Huis voorspelt dat het nationale voetbalteam dan zijn eerste prijs in de wacht sleept, bijvoorbeeld de wereldtitel. “It is not too hard to imagine that maybe in 2030, for example, there might be a U.S. Men’s National Soccer team that comes to the White House to celebrate an achievement of some kind”, aldus Witte Huis woordvoerder Josh Earnest. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Rick Perry en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.