Peiling: Wereld respecteert Obama

President Barack Obama en zijn vrouw Michelle Obama zijn begonnen aan hun eerste buitenlandse reis sinds ze hun intrek in het Witte Huis hebben genomen. Vandaag is het presidentiële vliegtuig de Air Force One geland in Londen, waar op 2 april de G-20 top plaats vindt over de wereldwijde economische crisis. Op de dag dat Obama vertrok naar Londen laat een peiling zien dat de wereld de president respecteert en veel van hem verwacht. Al tijdens de verkiezingscampagne, waarin hij onder meer een speech gaf in Berlijn en andere wereldleiders bezocht was Europa al weg van de man die een nieuwe koers voor de VS wilde en de banden met Europa, Rusland en andere landen wil aanhalen. De handreiking die Obama onlangs deed naar Iran is hoopgevend. De peiling laat zien dat van de 10 ondervraagden 8 ondervraagden denken dat Obama de VS goed zal vertegenwoordigen in het buitenland en het respect dat de VS had, en dat onder Bush een ernstige deuk heeft opgelopen, waar mogelijk zal proberen te herstellen. Zeven van de 10 ondervraagden in de CNN/Opinion Research Corporation peiling gelooft dat de andere wereldleiders president Obama respecteren. Dit getal staat in scherp contrast met dat van voormalig president George W. Bush. Bij de start van zijn presidentsschap in 2001 geloofde slechts 49 procent van de Amerikanen dat wereldleiders Bush zouden respecteren. “Except for the period following the 9/11 attacks, that number never got any better for Bush”, aldus CNN peiling directeur Keating Holland. “Even among Republicans, a majority believes that other world leaders respect Obama.” Er is er ook een groot verschil tussen Bush en Obama. Obama staat een heel ander buitenlands beleid voor ogen. President Bush werd steeds meer impopulair en Obama is een stuk intelligenter dan George Bush en de maatregelen en acties die Bush nam hebben geleid tot een verslechtering van de relatie tussen Europa en de VS. De peiling werd gehouden onder 1019 volwassen Amerikanen en zoals bij elke peiling is er een foutmarge, deze peiling had een foutmarge van ongeveer 3 procent.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Michelle Obama/First Lady, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Rusland en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.