Werkloosheid neemt langzaam af

De werkloosheid in de Verenigde Staten neemt langzaam af. Hoewel iets minder mensen zonder baan zitten is volgens de overheid de werkloosheid in de maand mei het hoogste van de afgelopen 26 jaar. In de maand mei gingen 345.000 banen verloren, een stuk minder dan in april toen werkgevers 504.000 mensen ontsloegen. Mei was de eerste maand dat er minder mensen werkloos werden sinds september 2008 toen de bank Lehman Brothers failliet ging en de financiële crisis uitbrak. Economen die door Briefing.com waren gevraagd om een voorspelling te doen over de werkloosheid hadden een verlies voorspeld van 520.000 banen in mei. De werkloosheid in percentage ging wel omhoog naar 9,4 procent terwijl dat in april nog 8,9 procent was. Economen hadden een werkloospercentage van 9,2 procent voorspeld. Het gaat dus iets beter met de Amerikaanse economie, maar het einde van de crisis is nog lang niet in zicht.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.