Obama blijft populair

Een nieuwe nationale peiling laat zien dat president Barack Obama onder de Amerikaanse bevolking populair blijft. Maar liefst 61 procent van de ondervraagden in de peiling van CNN/Opinion Research Corporation vindt dat Obama zijn baan als president van de Verenigde Staten goed uitvoert. Slechts 37 procent vindt dat Obama het niet goed doet. Het populariteitspercentage van 61procent is één procent lager dan het was een maand geleden, in mei en 6 procent lager dan in februari. “Since March, Obama’s approval rating has gone down one percentage point each month in CNN polls”, aldus directeur peilingen Keating Holland van CNN. “In March it was 64 percent; in April it was 63 percent. Last month his approval rating stood at 62 percent and now it is at 61 percent.”

De peiling laat zien dat men verschillend denkt over Obama. Mannen en vrouwen hebben een verschillend beeld van Obama en ook de generatie kloof speelt een rol. Maar liefst 67 procent van de vrouwen die werden ondervraagd vinden dat Obama zijn baan als president goed uitvoert. Maar 54 procent van de mannen vindt dat Obama een goede president is. Tweederde van de mensen onder 50 jaar vindt Obama een goede president, terwijl bij de ondervraagden boven de 50 jaar dat percentage 54 procent is. “We saw these same patterns in the exit polls on election night”, aldus Holland. “It looks like the groups who voted heavily for Obama are sticking with him, but the groups in which his vote was lower are starting to drift.”

De vraag blijft natuurlijk hoe veel Democraten en Republikeinen er werden ondervraagd? En werden vooral gematigde of vooral conservatieve Democraten en Republikeinen ondervraagd. Ook aan deze peiling moet dus niet te veel waarde worden gehecht. Daarnaast zijn er maar 1026 volwassenen ondervraagd en de foutmarge is ongeveer 3 procent.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Peilingen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.