Werkloosheid zwarten

Er heerst een grote werkloosheid onder Afro-Amerikanen. De jonge African Americans hebben nog niet geprofiteerd dat president Obama een zwarte president is, zo meldt de Telegraaf. Obama heeft zich ook nooit geprofileerd als een zwarte president. Obama wil de president zijn van alle Amerikanen. Het werkloosheidscijfer onder jonge Afro-Amerikanen heeft in oktober het niveau bereikt van de jaren ‘30 van de vorige eeuw toen er ook een grote economische crisis was, aldus The Washington Post. In de leeftijdscategorie 16 tot 24 jaar is 34,5 procent van de zwart-Amerikaanse jongens werkloos. Dat is meer dan drie keer het gemiddelde voor alle Amerikaanse jongemannen.

“Change, yes we can”, met deze slogan won Obama de presidentsverkiezingen. Van de zo gehoopte verandering lijkt vooralsnog voor de Afro-Amerikanen niet zo bijster veel terecht te komen, aldus de Telegraaf. Obama heeft altijd aangegeven dat change langzaam gaat en de erfenis van president George W. Bush zal nog lang nadreunen.

Van de jonge zwart-Amerikaanse vrouwen is 26,5 procent werkloos, tegenover een nationaal gemiddelde van 15,4 procent. Volgens het onderzoekscentrum voor de Arbeidsmarkt van de Northeastern University in Boston lijkt in de statistieken rassendiscriminatie nog steeds een belangrijke factor te zijn, naast zaken als leeftijd, onderwijs en achtergrond. Blanke jongeren uit huishoudens met lage inkomens vinden volgens de geraadpleegde statistieken sneller werk dan zwarten afkomstig uit de hogere inkomensklasse. De groep jonge Afro-Amerikanen die zijn afgestudeerd, telt twee keer zo veel werklozen als de groep blanke afgestudeerden, aldus het onderzoekscentrum.

Ga naar de pagina peilingen om te stemmen over de recessie.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Peilingen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.