Tweede kans

De voorzitter van de Republican National Committee (RNC), Michael Steele, gaf afgelopen week de credits voor het winnen van Huis van Afgevaardigden aan de invloed van grassroots, zoals de Tea Party beweging en de invloed van Republikeinen in de verschillende staten. “It has been a long time coming since we’ve had this taste of victory in our mouths”, aldus Steele en hij zei dat de Republikeinen “were humbled by the opportunity to govern again.”Gevraagd of de winst van de GOP te wijten is aan de boosheid en angst onder de kiezers of gewoon het verlangen dat de Republikeinen de VS weer gaan leiden zei Steele dat het meer een feit was van “we’re going to give the GOP a second chance” en niet “we’re running back into the arms of the GOP.” Steele waarschuwde dat als de Republikeinen zich niet aan hun beloften houden; het begrotingstekort terug brengen, minder overheid en lagere belastingen, ze terug bij af zijn in 2012. “I heard that all across the country, people saying, you know, you guys better not screw this up because you’re next on the list if you do”, aldus Steele, die denkt er aan om voor een tweede termijn te gaan als voorzitter van de RNC. Hij zei daar over: “What happens going forward will happen.”

Gezien het feit dat de kiezers boos zijn op beide partijen in Washington zei Steele dat de strategie was om juist kiezers te bereiken die ontevreden waren toen de Republikeinen de macht hadden in het Congres. Dat was tot 2006. “I felt it in 2006 when I saw base Republicans go, I can’t do this anymore”, aldus Steele en de strategie voor 2010 was om te begrijpen “how should we go about repairing the damage that’s been done.” Daar hoefde de GOP niet zoveel voor te doen. De slechte economische situatie, mensen die uit hun huis worden gezet en de grote werkloosheid zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de winst van de Republikeinen.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Huis van Afgevaardigden, Nieuws/Amerika/VS, Senaat, Tea Party en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.