Kort Nieuws

Palin polariseert

Sarah Palin is de bekendste maar de tegelijkertijd de meest poliserende kandidaat voor de Republikeinse presidentiële nominatie in 2012, volgens een peiling. Een peiling van Associated Press-GfK na de tussentijdse verkiezingen laat ook zien dat de een kleine minderheid van de Amerikanen vindt dat president Obama herkozen moet worden. Lees meer hier.

O’Donnell’s toekomst

Christine O’Donnell, die werd gesteund door de Tea Party beweging, maar haar verkiezing in Delaware voor een zetel in de Senaat verloor zit niet stil en heeft genoeg banen aangeboden gekregen. In de “Tonight Show” van Jay Leno zei O’Donnell dat “plenty of high-profile opportunities are knocking on her door.” “The offers have been interesting”, aldus O’Donnell. “Anything from a book deal to a reality show.” Laten we hopen dat een reality show niet door gaat, al hoewel O’Donnell die allerlei toverspreuken uitspreekt best grappig kan zijn. Lees meer hier.

Romney krijgt last van wet gezondheidszorg

Het hoofd van de bekendste nationale Tea Party groep zegt dat als Mitt Romney een poging gaat doen om in het Witte Huis te komen hij op veel tegenstand kan rekenen van Tea Party activisten, vanwege het gezondheidsplan dat hij in Massachusetts invoerde toen hij gouverneur was van de staat. De wet lijkt namelijk veel op de wet die de regering Obama gaat invoeren. Voorzitter van de Tea Party Express, Amy Kremer, werd gevraagd tijdens een interview in “The Brody File” van CBN “if the Massachusetts health care situation will fly with Tea Party activists”. Kremer antwoordde: “Absolutely not. You can’t get away from that.” Lees meer hier.

Compromis over Bush belastingen

Een compromis rondom de belastingen zou er voor kunnen zorgen dat de zogenoemde Bush-era tax cuts voor alle inkomens worden verlengd, aldus CNN. Zowel Republikeinen als Democraten zeggen dat een korte verlenging is mogelijk. Democraten zullen de belastingen voor de rijkste Amerikanen laten verlopen, terwijl de Republikeinen de belastingverlagingen voor alle Amerikanen latendoor gaan, ook voor de rijkste Amerikanen. Klinkt tegenstrijdig? Klopt, dat is het ook. Lees meer hier.

McCain en DADT

Cindy McCain, de vrouw van de Republikeinse senator en voormalig presidentskandidaat, John McCain is in tegenstelling tot haar man voor het afschaffen van het “Don’t Ask, Don’t Tell” beleid in het Amerikaanse leger. In een video zegt Cindy McCain: “Our political and religious leaders tell LGBT youth that they have no future. They can’t serve our country openly.” Lees meer hier.

Bush verdedigt Afghanistan

Voormalig president George W. Bush verdedigde afgelopen week hoe zijn regering omging met de oorlog in Afghanistan. Bush zei tegenover CNN dat sommige NAVO bondgenoten en andere landen “turned out not to be willing to fight.” In een interview met CNN wees Bush alle kritiek van de hand dat zijn regering “took their eye off the ball” in Afghanistan toen de VS Irak binnenviel. Bush zei dat hij Amerikaanse troepen stuurde om het regime van Saddam Hussein omver te werpen en dat hij verwachtte dat de bondgenoten van de VS het verschil in Afghanistan zouden maken. Dat gebeurde niet en daarom is de VS nog steeds verwikkeld in deze oorlog waar geen eind aan lijkt te komen.

McConnell tegen budgetten

De fractievoorzitter van de Senaat, Mitch McConnell, en van de oude verdedigers van de zogenoemde earmarks, budgetten van senatoren die aan (vaak prestige) projecten worden gehangen, zei afgelopen week dat hij onder druk van de kiezers en GOP senatoren, toch voor een verbod op deze earmarks is, als het nieuwe Congres wordt geïnstalleerd. “I have come down to this spot and said the Democrats are ignoring the wishes of the American people”, aldus McConnell. “When it comes to earmarks, I won’t be guilty of the same thing.” Lees meer hier.

Reid opnieuw fractievoorzitter

Senator van Nevada, Harry Reid, blijft de Democratische voorzitter in de Senaat. De fractievoorzitter van de Republikeinen verandert ook niet. Senator van Kentucky, Mitch McConnell, blijft de GOP in de Senaat leiden. Lees meer hier.

Jindal doet niet mee

De gouverneur van Lousiana, Bobby Jindal, maakte afgelopen week duidelijk dat hij niet meedoet aan de presidentsverkiezingen in 2012. Jindal, die wordt gezien als een rijzende ster binnen de GOP, gaf afgelopen week een verklaring uit in een interview met Associated Press toen hem werd gevraagd over eventuele plannen om in het Witte Huis te komen. “I’m not being coy at all. I’m not running for president in 2012. Period. No ifs, ands or buts, no caveats”, aldus Jindal. “We have made great progress in Louisiana, but we’ve got a lot more work to do.”

Obama wil DREAM Act

Verschillende Hispanic afgevaardigden kwamen afgelopen week bij president Obama langs om zijn steun te vragen voor een wet die de DREAM Act wordt genoemd. De wet houdt in dat alle illegale immigranten die naar de universiteit zijn gegaan of in het Amerikaanse leger hebben gediend het Amerikaanse staatsburgerschap krijgen. De afgevaardigden denken dat dit in de hervorming van de immigratiewet moet worden opgenomen en willen dat nu doen voordat de Republikeinen de meerderheid in het Huis krijgen in januari 2011. Lees meer hier.

Gingrich doet mee

Een politieke adviseur die dicht bij Newt Gingrich staat zegt dat Gingrich meedoet om in 2012 de presidentiële nominatie voor de Republikeinen te winnen. Adviseur Joe Gaylord deed de uitspraken tegenover de Des Moines Register. Volgens Gaylord maakt Gingrich voorbereidingen voor een campagne. “I would be very surprised if he doesn’t run”, aldus Gaylord. “Does he want to run? You bet. Does he think he can figure out a way to do that? Yes. But he’s got to go through all the processes to make sure he can do it financially.” Lees meer hier.

Pelosi fractievoorzitter

Vertrekkend voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi, is gekozen als fractievoorzitter van Democraten in het Huis. Pelosi versloeg met 150 stemmen voor en 43 tegen haar concurrent, afgevaardigde Heath Shuler.

Murkowski tegen Palin

Een dag na dat de senator van Alaska, Lisa Murkowski, die als een zogenoemde write-in kandidaat mee deed aan de tussentijdse verkiezingen, won van Joe Miller, maakte ze duidelijk dat ze Palin niet zal steunen als Palin een poging doet om de Republikeinse presidentiële nominatie te winnen. Murkowski verloor in de voorverkiezing van de Republikein Joe Miller die werd gesteund door Palin. Palin liet afgelopen week weten dat de ze president Obama kan verslaan als ze in 2012 de GOP nominatie wint. “She is clearly setting her sights on that higher office”, aldus Murkowski in het programma “American Morning” van CNN. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Belastingen, Huis van Afgevaardigden, Immigratie, John McCain, Nieuws/Amerika/VS, Sarah Palin, Senaat, Tea Party en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.