Jonge generatie gaat met tijd mee

De jonge generatie Republikeinen gaat met de tijd mee. Terwijl de oude generatie een achterhoede gevecht voert om het homohuwelijk tegen te houden en tegen het afschaffen van de “Don’t Ask, Don’t Tell” regeling was, leeft de jonge generatie duidelijk in de 21e eeuw.

De dochter van voormalig president George W. Bush, Barbara Bush is te zien in een internetspotje waar ze haar steun uitspreekt voor het homohuwelijk. En daar zal haar vader niet blij mee zijn. Het spotje, dat afgelopen week werd gelanceerd, wordt gesponsord door de Human Rights Campaign, een burgerrechtenorganisatie die vecht voor de gelijkheid voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders.

“I’m Barbara Bush and I’m a New Yorker for marriage equality”, aldus de dochter van Bush in het spotje. “New York is about fairness and equality and everyone should have the right to marry the person that they love. Join us.”

De video is onderdeel van een grotere groep, zogenoemde testimonials uit New York, zoals Robert F. Kennedy Jr., Whoopi Goldberg, de burgemeester van New York, Michael Bloomberg, Kenneth Cole en Julianne Moore.

In een verklaring zei de Human Rights Campaign: “Barbara Bush joins prominent Republicans like her mother Laura Bush as well as Dick Cheney and Ted Olson as supporters of marriage equality.” De tweelingzus van Jenna Bush, is de laatste van de jonge prominente Republikeinen die zich duidelijk voor het homohuwelijk uitspreken, iets waar haar vader in 2004 campagne tegen voerde. Ook de dochter van John McCain, Meghan McCain, en de dochter van voormalig vice-president Dick Cheney, Mary Cheney, zijn ook voor het legaliseren van het homohuwelijk. Mary Cheney is zelf lesbisch en komt daar openlijk voor uit.

De jongere generatie geeft het voorbeeld, nu nog de Republikeinen in het Congres overtuigen en men kan echt een stap in de 21e eeuw zetten.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Barbara Bush, Dick Cheney, Don't Ask Don't Tell, John McCain, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.