Op slot?

Het Congres is vanwege Presidents Day een week met reces, maar in Washington voert men een hard debat aan over de mogelijkheid van het sluiten van de overheid. Dit houdt in dat er niet genoeg geld is om het land draaiende te houden en dat betekent dat musea sluiten, mensen hun uitkering niet krijgen en de politie en brandweer niet worden betaald. Het Congres wordt niet naar huis gestuurd, omdat zij een oplossing moeten vinden zodat er genoeg geld is om het land draaiende te houden, dat wil zeggen dat ze het eens moeten worden over de begroting voor het komende jaar. Dit is een zeer vergaande maatregel en men heeft tot 4 maart om tot een oplossing te komen.

Democraten wijzen naar de Republikeinen en de GOP geeft de Democraten de schuld. Het Witte Huis werkt hard om de zogenoemde ‘government shutdown’, te voorkomen, omdat president Obama zegt dat een sluiting het herstel van de Amerikaanse economie zal ‘destabiliseren.’

Het financieren van de landelijke overheid dat dus op 4 maart afloopt zijn de Democraten in de Senaat en de Republikeinen in het Huis nu met elkaar in conclaaf om te voorkomen dat de overheid naar huis wordt gestuurd, aldus een Democratische bron tegenover CNN. Het nieuws over de onderhandelingen komt langzaam op gang en de verschillende Republikeinen hebben aangegeven dat ze een zogenoemde short-term spending wet zullen accepteren, zodat het land toch bestuurd wordt en verder de bezuinigingen en het verminderen van de uitgaven in de wet zullen opnemen.

De Democratische leiders in de Senaat hebben positief gereageerd op de opening die de Republikeinen bieden, maar een bron zegt dat men een overeenkomst voor 4 maart wil bereiken, maar de sluiting gaat door als het Huis en de Senaat geen overeenstemming bereiken.

De Republikeinse senator van South Carolina, Lindsay Graham, zei in het televisieprogramma “Meet the Press” van NBC dat “there will probably be a temporary [spending bill], but it should have some spending cuts as a down payment on controlling the size of government.”

De voorzitter van de commissie Financiën, de Republikein Paul Ryan zei: “My guess is we’ll probably have some short-term extensions while we negotiate these things with spending cuts” in het programma “Face the Nation” van CBS. Lees meer hier en hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Begroting, Democraten/Democratische partij/DNC, Huis van Afgevaardigden, Nieuws/Amerika/VS, Paul Ryan, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Senaat en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.