Geen winnaar

Het komt niet als een verrassing, maar een nieuwe peiling laat zien dat niemand heeft gewonnen na aanleiding van de schuldencrisis en de verhoging van het schuldenplafond. De Amerikanen zijn boos en beschrijven de politici in Washington als ‘een stelletje verwende kinderen.’

Een peiling van CBS News/New York Times laat zien dat 8 op de 10 Amerikanen ontevreden is over hoe het Congres zijn zaken uitvoert. Dat is 80 procent en dat is het hoogste percentage sinds 1977. Slechts 20 procent heeft dus vertrouwen in de politici op Capitol Hill.

Een peiling van CNN/ORC International laat hetzelfde beeld zien. In de peiling zegt 84 procent van de Amerikanen ontevreden te zijn over het Congres en slechts 14 procent is tevreden over de politici in Washington.

Maar de Amerikanen zijn verdeeld over de rol van president Obama. Achtenveertig procent is tevreden over Obama en 47 procent zegt in de peiling van CBS News/New York Times ontevreden te zijn over de president.

Als de ondervraagden wordt gevraagd naar de onderhandelingen over de schuldencrisis zegt 66 procent dat ze ontevreden zijn over hoe de Democraten de zaken hebben aangepakt en 72 procent zegt dat de Republikeinen slecht hebben onderhandeld. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Democraten/Democratische partij/DNC, Huis van Afgevaardigden, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Senaat, Staatsschuld en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.