Uitgelicht

  • Hollywood actrices Scarlett Johansson, Eva Longoria en Kerry Washington treden in op in een spotje van de progressieve politieke actiegroep MoveOn.org. In het spotje bekritiseren ze de Republikeinen voor hun standpunt ten aanzien van abortus en roepen op om op president Obama te stemmen. Lees meer hier.
  • De campagne van de Republikein Tommy Thompson, die in Wisconsin een strijd voert voor een zetel in de Senaat, heeft zijn excuses aangeboden nadat de zoon van Thompson tijdens een bijeenkomst zei dat het “was time to send President Barack Obama back to Kenya.” Lees meer hier.
  • Op 3 november wordt in Washington gedemonstreerd voor het behoud van steun aan de Amerikaanse publieke omroep PBS, zo meldt Villamedia. Presidentskandidaat Mitt Romney heeft in de campagne aangegeven te willen stoppen met subsidies aan PBS, dat onder meer Sesamstraat produceert. Twee Amerikanen bedachten onafhankelijk van elkaar het idee om met Muppet-handpoppen naar Washington te komen om tegen die plannen te demonstreren. Lees meer hier.
  • Minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, zei afgelopen week dat ze verantwoordelijk is voor de veiligheid van Amerikaanse ambassadeurs en ambassade personeel. Na de aanslag op het consulaat in Benghazi, Libië, waarbij de ambassadeur en drie medewerkers omkwamen is er veel kritiek op de regering Obama hoe deze met de situatie omgaat. “I take responsibility” for the protection of U.S. diplomats”, aldus Clinton. President Obama zei in het tweede presidentiële debat dat hij verantwoordelijk is, omdat Clinton voor hem werkt en dat hij ambassadeurs benoemt. Lees meer hier.
  • Een campagnespotje van Mitt Romney waarin zijn beste debatmomenten van het tweede presidentiële debat zijn opgenomen.

Opmerking: Dit spotje is afkomstig van de website mittromney.com

  • Tijdens het tweede presidentiële debat tussen president Obama en Mitt Romney was het trending op Twitter. Romney sprak over zijn “binders full of women.” Romney verdedigde zich na het debat over de opmerking. “I understand the challenges women face and want to make it easier for them in the workplace”, aldus Romney op Twitter. Lees meer hier.
  • Een meerderheid van de kiezers in de staat Maryland steunt het homohuwelijk. Een peiling van de Washington Post laat zien dat een kleine meerderheid van 52 procent het homohuwelijk steunt. In november kunnen de kiezers in Maryland voor of tegen het homohuwelijk stemmen. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Hillary Clinton, Homohuwelijk, Libië, Maryland, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Senaat, Verkiezingen Congres 2012, Wisconsin en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.