Kort Nieuws

Onzin

Newt Gingrich is de zoveelste Republikein die felle kritiek uit op de “gifts” opmerking van Mitt Romney. Romney zei dat hij de verkiezingen van president Obama verloor omdat Obama “gifts” gaf aan bepaalde groepen kiezers. “I just think it’s nuts”, aldus Gingrich tegenover ABC. “I mean, first of all, it’s insulting. The job of a political leader in part is to understand the people. If we can’t offer a better future that is believable to more people, we’re not going to win”, aldus Gingrich. Gingrich is niet de eerste die kritiek levert op de opmerking van Romney. Eerder zei Bobby Jindal, de gouverneur van Louisiana, dat de opmerking kiezers schoffeert en ook de senator van South Carolina, Lindsey Graham, uitte felle kritiek op Romney. Lees meer hier.

Belastingbelofte

Anti-belasting kruisvaarder Grover Norquist zei dat de Republikein, senator Saxby Chambliss, die de belofte om de belastingen niet te verhogen breekt niet hun belofte breken met hem, maar met de kiezers. “If he wants to change his mind and become a tax increaser so we don’t have to reform government, he needs to have that conversation with the people of Georgia”, aldus Norquist tegenover CNN, nadat senator Chambliss zei dat men de belofte misschien moet opgeven. De Republikeinse senator van Georgia, Saxby Chambliss, zei afgelopen week dat Norquist’s belofte de weg blokkeert om tot een gezamenlijke oplossing te komen om de staatsschuld terug te dringen. “I care more about my country than I do about a 20-year-old pledge”, aldus Chambliss afgelopen week. “If we do it his way, then we’ll continue in debt and I just have a disagreement with him about that.” Lees meer hier.

Witte Huis ontvangt Kerstboom

First Lady Michelle Obama, samen met haar dochters Sasha en Malia de hond Bo, kregen de officiële Kerstboom voor het Witte Huis. De boom komt in de Blue Room. “It’s gorgeous. It is perfect. It’s exactly what we need. Malia said it’s got the right point at the top”, aldus Michelle Obama. “So we’re gonna take it. I think we’re good.” Lees meer hier.

Obama doet Kerstinkopen

Nadat miljoenen mensen op Black Friday boodschappen gingen doen om hoge kortingen te kunnen krijgen (alles gaat vaak in de uitverkoop), besloot president Obama mee te doen aan de jaarlijkse Small Business Saturday en ging naar een boekwinkel in Arlington, Virginia. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Kerst, Michelle Obama/First Lady, Mitt Romney, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Staatsschuld en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.