2016: Als Clinton niet mee doet, wie dan?

Uit verschillende peilingen blijkt dat Hillary Clinton de absolute favoriet is om de Democratische nominatie te winnen, als ze meedoet aan de presidentsverkiezingen in 2016. Maar wat als Clinton besluit niet mee te doen? Wie heeft dan de beste papieren?

Een peiling van Quinnipiac University laat zien dat als Clinton niet mee doet vice-president Joe Biden dan favoriet is.

Volgens de peiling zegt 65 procent van de ondervraagden die zich als Democraat beschouwen en onafhankelijke kiezers die geneigd zijn Democratisch te stemmen dat ze de hillary-clinton1voormalige First lady, voormalig senator van New York, presidentskandidaat in 2008 en de voormalige minister van Buitenlandse Zaken zouden steunen. Slechts 13 procent van de potentiële kiezers zou op vice-president Joe Biden stemmen. De gouverneur van New York, Andrew Cuomo krijgt 4 procent, de gouverneur van Massachusetts, Deval Patrick, gouverneur van Maryland, Martin O’Malley en senator van Virginia, Mark Warner krijgen alle drie slechts 1 procent. Veertien procent van de ondervraagden weet het niet.

De reden waarom Clinton zo ver voor ligt is omdat er nu veel gespeculeerd wordt of ze wel of niet mee gaat doen. Als ze besluit mee te doen gaat men er van uit dat ze na de eerste twee voorverkiezingen de nominatie al op zak heeft en daarnaast is Clinton veel bekender dan Mark Warner of Martin O’Mallley. Clinton is een nationaal figuur terwijl Warner en O’Malley vooral binnen hun eigen staat bekend zijn. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Hillary Clinton, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, President Biden/Joe Biden en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.