Kort Nieuws

Ongelimiteerd geld geven

Het Amerikaanse Hooggerechtshof besloot afgelopen week dat er geen limiet is aan het totale bedrag dat een persoon mag doneren aan verschillende politieke campagnes in een verkiezingsjaar. Dit is een nieuwe stap in het veelal schimmige gebied van donaties en geeft organisaties met veel geld nog meer macht tijdens verkiezingscampagnes. Het Hooggerechtshof besloot wel dat de huidige regeling dat een individu maximaal 5,200 dollar aan een kandidaat mag geven blijft bestaan. Het Hooggerechtshof boog zich over de kwestie of de regel die de Federal Election Campaign Act stelt aan een limiet in strijd is met de First Amendment. Het Hooggerechtshof stemde met 5 stemmen voor en 4 tegen. De beslissing heeft meteen een impact tijdens verkiezingen voor het Congres dit jaar. Lees meer hier.

Democraten richten zich op Ryan

De Democraten weten dat er een “tough climate” heerst voor Democraten die dit jaar mee doen aan de tussentijdse verkiezingen. Ze zullen dit jaar campagne voeren om Obamacare te promoten, maar zullen zich daarnaast ook richten om de begroting van Paul Ryan, dat in de ogen van de Democraten desastreus is voor de middenklasse. Lees meer hier.

Locatie Republikeinse conventie

De Republikeinse partij, de Republican National Committee (RNC) heeft de lijst verkleind tot 6 steden die in aanmerking komen om de Republikeinse conventie in 2016 te organiseren. De steden Phoenix (Arizona) en Columbus (Ohio) zijn afgevallen. De steden die nog in de race zijn om de conventie te organiseren zijn Cincinnati (Ohio), Cleveland (Ohio), Dallas (Texas), Denver (Colorado), Kansas City (Kansas) en Las Vegas (Nevada). Lees meer hier.

Eén positie

Senator van Florida, Marco Rubio, zei afgelopen week dat kandidaten die proberen om in het Witte Huis te komen niet moeten proberen om hun zetel in de Senaat te behouden. “I think by and large, when you choose to do something as big as that, you’ve really got to be focused on that and not have an exit strategy”, aldus Rubio. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Campagne inkomsten, Democraten/Democratische partij/DNC, Marco Rubio, Nieuws/Amerika/VS, Paul Ryan, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.