Kort Nieuws

Hagel: “Het maakt me misselijk”

De minister van Defensie, Chuck Hagel zei afgelopen week tegenover CNN dat het schandaal waarmee er is gefraudeerd met wachtlijsten voor de zorg voor veteranen hem misselijk maakt. “It makes me sick to my stomach”, aldus Hagel. “Because it is a clear responsibility we have as a country, as a people, to take care of these men and women and their families who sacrificed so much.” Lees meer hier.

Minsister veteranenzaken treedt af

Minister van veteranenzaken (Veterans Affairs), Eric Shinseki trad afgelopen week af. President Obama gaf eerder aan dat er verantwoordelijkheid moest worden getoond en dat mensen die fouten hadden gemankt daar de consequenties van zouden ondervinden. Obama accepteerde het ontslag van Shinseki. Shinseki was verantwoordelijk voor de zorg voor veteranen, maar bij de medische klinieken waar veteranen werden behandeld werd veelvuldig gefraudeerd met wachtlijsten wat er voor zorgde dat veteranen lang op een behandeling moesten wachten wat er toe leidde dat veteranen overleden omdat ze de zorg die ze nodig handen niet kregen. “I regret he has to resign under these circumstances”, aldus Obama. Het is nu de tweede minister die in korte tijd moet aftreden. Eerder trad Kathleen Sebelius al af rondom de website probleem van Obamacare. Lees meer hier.

Nieuwe milieuregels

President Obama gebruikt zijn buitengewone bevoegdheid om actie te ondernemen tegen klimaatverandering. Obama komt met nieuwe EPA regels, voor de uitstoot van broeikasgassen. Het hoofd van de Environmental Protection Agency (EPA) zei afgelopen week dat de maatregel van de president er voor zorgt dat fabrieken hun CO2 uitstoot in 2030 met 30 procent moeten terugbrengen, aldus CNN. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Milieu, Nieuws/Amerika/VS, Veteranen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.