Slachtoffers

Rick Perry en Scott Walker zijn de eerste twee van de 17 Republikeinse presidentiële kandidaten die de handdoek in de ring hebben gegooid.

Rick Perry, die bij het eerste Republikeinse debat, georganiseerd door Fox News, niet bij de eerste 10 kandidaten zat, had het al moeilijk. Zijn staf in Iowa bestond nog maar uit één betaalde medewerker en toen ook in South Carolina zijn campagne niet van de grond kwam besloot Perry dat het verder zinloos was om verder te gaan.

Scott Walker, de gouverneur van Wisconsin, begon goed, hij steeg in de peilingen en stond enige tijd vlak achter Trump en Bush, maar in het tweede Republikeinse debat bij CNN kon hij geen indruk maken en in peilingen na dat debat zakte Walker ver weg en stond hij onlangs op 0 procent. Exit Walker dus.

Perry en Walker zijn slachtoffer van de Trump-show. Donald Trump trekt alle aandacht naar zich toe, heeft genoeg geld en krijgt de meeste aandacht van de media. Perry en Walker konden geen vuist maken tegen Trump. Het feit dat Donald Trump mee doet is niet de enige reden waarom Perry en Walker besloten uit de race te stappen, maar het feit dat Trump mee doet speelt wel een rol.

Is na Perry en Walker de countdown begonnen? Oftewel, de vraag is wie is de volgende sept22_perrykandidaat die voortijdig stopt De POLITICO Caucus denkt dat de komende weken Bobby Jindal en George Pataki zullen stoppen. Beide kandidaten stonden bij beide debatten niet op het hoofdpodium en hebben de afgelopen tijd wat gerommeld in de marge en hebben nog geen deuk in een pakje boter geslagen. De vraag is of Republikeinse kiezer überhaupt wel weet dat deze twee kandidaten mee doen. Ook zij, zullen als ze stoppen, slachtoffer zijn van de Trump-show.

Een kwart van de Republikeinse kiezers in Iowa denkt dat Bobby Jindal, de gouverneur van Louisiana, de volgend kandidaat is die uit de race stapt.

“Hij is wanhopig geworden”, aldus een Republikein uit Iowa. “Hij is meegenomen in Presidential Candidates Address NRA Annual Meeting In St. Louisde strijd om Trump aan te vallen (en we weten hoe dat voor Perry en Walker uitpakte) en Jindal heeft niets in Iowa opgebouwd.” Een andere Republikein, die anoniem wil blijven om zo vrijuit te kunnen spreken, voegt toe dat Jindal de rechtse harde kant van het spectrum heeft op gezocht en daar “is gewoon te veel concurrentie (Cruz, Huckabee, Santorum).”

In New Hampshire wordt Pataki beschouwd als eerste kandidaat die daar zal afvallen, aldus 27 procent van de Republikeinse insiders. “Er komt een moment dat zijn irrelevantie (in de race) glashelder wordt, zelfs voor hem”, aldus een Republikein in New Hampshire.

“De Spice Girls waren groot in de jaren 1990, maar niemand wil ze op een reünie tour donald-trumpzien”, aldus een sarcastische Republikein uit New Hampshire. De vraag is waarom Pataki niet al stopte voordat Perry en Walker dat deden? Zowel in Iowa als New Hampshire wordt Rand Paul gezien als de tweede kandidaat die zal stoppen. Verschillende Republikeinse insiders zeggen dat Paul zich op een gegeven zal moeten gaan concentreren op het winnen van zijn herverkiezing als senator.

De campagne van Rand Paul wordt omringd door de problemen waarmee ook de campagnes van Perry en Walker te maken hadden, aldus een Republikein uit New Hampshire die samen met nog 22 procent van de Republikeinen uit de staat zegt dat Paul ook slachtoffer wordt van het vele aantal Republikeinse kandidaten.

“De campagne van Paul heeft last van bloedarmoede, zijn fondsenwerving blijft achter, zijn campagne is ongeorganiseerd en hij loopt de kans om van het hoofdpodium gestoten te worden bij de debatten. Hij moet serieus overwegen wanneer het tijd is om te stoppen en zich richten op zijn herverkiezing in de Senaat. Zijn tijd raakt op.”

Een Republikein van de Republikeinse partij in Kentucky (de staat van Rand Paul) zei: “De afdeling van de Republikeinse partij in Kentucky gaat hem onder druk zetten om zich te concentreren op zijn herverkiezing als senator. In de presidentiële race is er geen kans dat hij gaat winnen.”

“Paul stijgt niet in de peilingen en hij is de enige die ook geconfronteerd wordt met rpaulpoint.giherverkiezing volgend jaar in een race die wel eens van cruciaal belang kan zijn voor onze kansen om de meerderheid in de Senaat te houden”, aldus een Republikein in New Hampshire. “Zijn vader (Ron Paul) eindigde als tweede achter Mitt Romney tijdens de voorverkiezing in New Hampshire in 2012, maar tot nu toe is Rand er niet in geslaagd om diezelfde supporters voor zich te winnen of dezelfde energie uit te stralen en de ‘liberal-minded vleugel van de partij achter zich te scharen.”

Democraten zijn verdeeld over de vraag wie er eerder stopt; Bobby Jindal of Rand Paul. Veertig procent van Democratische insiders in Iowa zegt dat Paul stopt, terwijl 34 procent van de Democraten in New Hampshire denkt dat Jindal eerder stopt.

Een Democraat in Iowa is het eens met de Republikeinen in de staat dat Jindal op de weg naar de uitgang is. “Van de kandidaten die aan het begin van deze race een realistische kans had om de volgende president van Amerika te worden is hij degene met de minste kans en net als Walker, heeft hij geen kans om te stijgen in de peilingen en zijn campagne inkomsten zullen binnenkort, net als bij Walker, opraken.”

Scott Walker, Rick Perry en binnenkort dus ook Bobby Jindal, George Pataki en wellicht iets later Rand Paul zullen dus nog voor de eerste voorverkiezing stoppen met hun poging om de Republikeinse presidentiële nominatie te winnen. Deze kandidaten hebben een slecht georganiseerde campagne, te weinig inkomsten en stijgen niet in peilingen, maar zijn ook slachtoffer van het geweld van Donald Trump. De hevigheid en de bombarie waarmee hij de race instapte heeft er toe geleid dat kandidaten als Perry en Walker en binnenkort dus meer Republikeinse kandidaten eigenlijk überhaupt geen kans hadden om een goede start te maken.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Bobby Jindal, Campagne inkomsten, Iowa, New Hampshire, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, President Trump/Donald Trump, Rand Paul, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.