Vrouwonvriendelijke uitspraken Trump zorgen voor paniek in Republikeinse partij

De onthulling van een video uit 2005 waar Donald Trump zich weer vrouwonvriendelijk uit laat en zegt dat hij bij vrouwen alles kunt doen omdat hij reality ster is heeft geleidt tot veel verontwaardiging en woede bij veel Republikeinen. De uitspraak “Grab them by the pussy” is veel Republikeinen in het verkeerde keelgat geschoten.

Meteen nadat de video uitlekte kwam Trump met een verklaring waar hij zijn excuses aanbod en vervolgens zei dat hij zijn leven zou beteren. Maar hij focuste zijn aandacht ook op Bill Clinton die volgens hem veel vrouwonvriendelijker is.

Het is niet de eerste keer dat Trump zich vrouwonvriendelijk uitlaat, maar tot nu toe bood hij nooit zijn excuses aan voor zijn uitlatingen, maar de schade voor de campagne van Trump is gigantisch.

Veel prominente Republikeinen, zoals de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Paul Ryan en de voorzitter van de Republikeinse partij, Reince Priebus spraken hun afschuw uit over des uitspraken. Senatoren die Trump tot nu toe steunde trekken hun steun. Senator van New Hampshire, Kelly Ayotte, die een lastige herverkiezing wacht, trok haar steun in en ook prominent senator van Arizona, John McCain, zei dat hij Trump niet langer kan steunen. Inmiddels zijn er nu 16 Republikeinse senatoren die Trump niet langer steunen.

De Republikeinse partij is in paniek nu het tweede debat er aan komt en men verwacht dat Hillary Clinton Trump zal aanvallen op zijn uitspraken. De verkiezingen zijn over minder dan een maand en Clinton loopt in de peilingen steeds verder uit op Trump.

Is it de nekslag voor Trump en zin campagne? Dat is vaker gezegd en steeds was dat niet het geval. Zijn aanhang lijkt het vooralsnog niets uit te maken. Maar eventuele vrouwelijke kiezers, die hij nodig heeft om een kans te maken, is hij kwijt.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Hillary Clinton, Nieuws/Amerika/VS, President Trump/Donald Trump, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.