Feiten tellen niet voor Trump

Wat tijdens de presidentsverkiezingen in 2016 nieuw was is dat feiten er niet meer toe deden. Politici gebruikte altijd feiten, maar legde die altijd in hun voordeel uit. Dat is normaal. Maar Trump gaf tijdens de verkiezingscampagne hier een totaal nieuwe draai aan. Feiten deden er niet toe, Trump kwam met zijn eigen feiten, die geen feiten waren, maar leugens.

Zo zei Trump dat president Obama de oprichter van IS is. Dit klopt niet, maar dat bleek niet relevant. De media hadden het er vervolgens dagen over en fact-checkers waren dagenlang bezig om alle uitspraken en beweringen van Trump te controleren op waarheid en te weerleggen en te ontkrachten. Uiteindelijk bleek er geen enkel bewijs voor de beweringen van Trump, maar daar ging het al lang niet meer om.

Trump leeft in zijn eigen universum en heeft zijn eigen waarheid en weet wat een electoraat op drift wil. En door een boodschap te verkondigen van angst en ontreddering (“The American Dream is dead!”) zijn feiten niet belangrijk. De kiezer gelooft alles.

Feiten zijn feiten, maar niet voor Donald Trump. Feiten zijn gebaseerd op wetenschappelijke onderzoek en bewijs, zoals klimaatverandering. Maar Trump heeft zijn eigen feiten, wat geen feiten zijn, maar leugens. De ‘feiten’ van Trump worden ondersteund door bewijs, althans dat bewijs levert hij nooit. Als de hard-liners in zijn kabinet er ook hun eigen waarheid op na houden dan wordt dit een groot probleem.

Ook de grote hoeveelheid nep-nieuws dat tijdens de verkiezingen werd verspreid, maar ook daarna zorgt er voor dat mensen soms dingen geloven die niet waar zijn. Trump verkondigde tijdens de campagne aan de lopende band onwaarheden en riep dingen zonder dit onderbouwen. Ook nu als president-elect roept hij van alles op Twitter zonder met bewijs te komen.

Als feiten er niet meer toe doen dan is het einde zoek. Maar we zullen snel zien welke ‘feiten’ Trump gelooft en in welke wereld hij gaat opereren, De reële wereld of zijn eigen universum?

The Daily Show legt de vinger op de zere plek. Laten we Trump gewoon als een peuter behandelen, want we kunnen ons het beste maar aanpassen aan de leugens van Trump.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump/President Trump, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.