Amerika eerst

Donald Trump is geïnaugureerd als de 45ste president van Amerika. En Trump liet er in zijn inauguratiespeech geen gras over groeien over hoe hij tegen Amerika aan kijkt en gaf hij een inkijkje in zijn presidentschap. Steve Bannon, de baas van de rechts-extreme website Breitbart en topadviseur van Trump en zijn Witte Huis woordvoerder, Sean Spicer. hebben de toespraak geschreven.

De toespraak van Trump stond vol met soundbites en vol retoriek, maar de belangrijkste boodschap was dat Amerika weer op de eerste plaats komt. Volgens Trump was de apocalypse nabij en met Trump aan het roer gaat dat veranderen. Trump somde allemaal op wat er allemaal mis is. Fabrieken zijn door andere landen gestolen en banen zijn vernietigd.

De toespraak was ongekend. Nog nooit hebben we een president gehad die zo’n inauguratiespeech hield. Maar Trump behoord dan ook tot de buitencategorie. Trump genoot er van, zijn boodschap is dat alles beter wordt, want Amerika gaat merken wat Trumpisme inhoudt. Dat is vooral voor het ego van Trump goed. Het is dan wel Amerika eerst, maar wie door de regels van zijn toespraak doorlas, is het vooral Trump eerst.

Maar concrete oplossingen droeg Trump niet aan. Maar zijn woorden gingen bij zijn aanhang er in als zoete koek. Trump had het steeds over wij. Een slimme keuze, omdat Trump vaak het verwijt krijgt dat hij vooral zelf het belangrijkste vindt, wat overigens ook zo is. Maar door het Amerikaanse volk aan te spreken en voor te schotelen wat er allemaal mis met Amerika en dat dit vanaf nu allemaal gaat veranderen, geeft hij zijn aanhang hoop.

Amerika stond aan de rand van de afgrond en onder Trump komt Amerika weer op de eerste plaats en zullen landen over de hele wereld Amerika weer als lichtend voorbeeld zien en Amerika volgen. Op het gebied van immigratie, belastingen en banen zal Amerika orde op zaken stellen en zal het allemaal beter worden. Trump blijkt nog nooit van het woord globalisering te hebben gehoord en zijn plannen klinken allemaal mooi, maar de zaken liggen toch wat gecompliceerder. Maar voor zijn aanhang maakt allemaal niet uit.

Amerika komt op de eerste plaats en ander landen zullen zich moeten aanpassen aan Amerika. Maar hoe Trump met zijn vijandige taalgebruik denkt dat banen automatisch weer terug komen is nog steeds niet duidelijk.

Trump heeft wel als eerste het klimaatplan van president Obama van tafel geveegd en ook de ontmanteling van Obamacare in gang gezet.

En dan nog even dit. De woordvoerder van het Witte Huis, Sean Spicer, stak een tirade af tegen de media, waardoor de relatie tussen de pers en het Witte Huis meteen duidelijk is. Volgens Spicer was het publiek tijdens de inauguratie het grootste publiek ooit. Maar verschillende onafhankelijke bronnen, video’s en foto’s laten zien dat dit helemaal niet zo is. Bij de inauguratie van Barack Obama in 2009 waren er veel meer. Adviseur van Trump, Kellyanne Conway, die bij NBC News werd gevraagd waarom Spicer dit zei terwijl bronnen het tegendeel bewijzen zei Conway dat Spicer ‘alternative facts’ gebruikte. Dus naast feiten zijn er nog alternatieve feiten? Nee, natuurlijk niet, maar in de wereld van Trump wel. Alternatieve feiten zijn geen feiten, maar leugens.

 

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Belastingen, Donald Trump/President Trump, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.