Windkracht 10

Donald Trump Jr., de oudste zoon van de president, heeft zijn vader en het Witte Huis in grote verlegenheid gebracht. Door de onthulling dat Trump junior met een Russische advocate sprak tijdens de verkiezingscampagne wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het Rusland dossier. Het is de donkere wolk die boven het Witte Huis hangt en alles overschaduwd. Al laat president Trump via Twitter weten dat alles fantastisch gaat.

Maar als zelfs Witte Huis medewerkers advocaten inhuren om zich in te dekken, dan is er toch wel iets mis.

De krant The New York Times, steevast door president Trump als “fake news” bestempelt, kwam met opnieuw een onthulling. De oudste zoon van Trump, Donald Trump Jr., zou een geheime ontmoeting hebben gehad met een Russische advocate. Trump junior was in een email ingelicht over het feit dat de vrouw informatie had over Hillary Clinton die schadelijk voor haar zou zijn. Trump junior was geïnteresseerd en wilde de advocate, Natalia Veselnitskaya, graag ontmoeten. Maar hij ging niet alleen. Bij de ontmoeting in de Trump Tower in New York waren ook de schoonzoon van Trump, Jared Kushner, en de campagnemanager van Trump, Paul Manafort, aanwezig. En er bleek nog een dubieuze Rus aanwezig te zijn. Als de ontmoeting niet zo belangrijk was, zoals Donald Trump Jr. nu doet voorkomen, waarom nam hij deze top adviseurs van zijn vader dan mee?

De Russische advocate, Natalia Veselnitskaya werkt in Amerika in opdracht van rijke Russen die lijden onder de (economische) sancties die Amerika aan Rusland heeft opgelegd. De kans dat ze geen contact heeft met Kremlin en dus president Poetin lijkt onwaarschijnlijk.

Don Jr., zoals hij vaak wordt genoemd, zegt dat hij zijn vader niet over de ontmoeting heeft verteld. Dat lijkt onwaarschijnlijk. Als hij het zelf niet heeft gedaan, dan zal zeker Kushner of Manafort iets aan Trump hebben verteld. Trump kondigde tijdens een campagne bijeenkomst in juni vorig jaar, een paar dagen na de ontmoeting van Don Jr., aan dat hij een persconferentie zou houden waar hij zaken over Hillary Clinton bekend zou maken. De persconferentie kwam er nooit omdat Don Jr. geen bruikbare informatie van de advocate kreeg.

Tot nu toe hebben president Trump en het Witte Huis ontkent dat er (ooit) enig contact is geweest met Russische functionarissen of mensen die verbonden zijn aan het Kremlin. Dat is dus niet zo en daarnaast waren mensen aanwezig bij de ontmoeting die heel dicht bij president Trump staan. En hier uit blijkt dat medewerkers van Trump dus gewoon liegen. De voormalige nationale veiligheidsadviseur, Michael Flynn werd ontslagen, omdat hij loog over ontmoetingen met Russische functionarissen. Minister van Justitie, Jeff Sessions, loog onder ede over ontmoetingen met onder andere de Russische ambassadeur en Trumps schoonzoon, Jared Kushner, moest tot nu toe twee keer zijn formulieren aanpassen waarop hij moest aangegeven dat hij wel degelijk met Russische functionarissen, onder andere over het opzetten een speciaal communicatiekanaal, heeft gesproken. En nu dus de oudste zoon van Trump. Zo verliest president Trump alle geloofwaardigheid. Wat Trump of het Witte Huis ook zegt, wordt in twijfel getrokken, Is het waar of is het de zoveelste leugen?

De speciale aanklager, Robert Mueller, die onderzoek doet naar eventuele inmenging van de Russen in de verkiezingen van 2016 en onderzoekt of er banden zijn tussen team Trump en Russische functionarissen zijn kan die vraag alvast bevestigd beantwoorden. Hij zal de onthulling van The New York en de e-mails van Don Jr. met interesse hebben gevolgd. De schoonzoon van Trump lag al onder een vergrootglas, maar het onderzoek zal zich nu ook concentreren op Donald Trump Jr. Heeft Trump junior wellicht meer ontmoetingen gehad met hooggeplaatste Russen? Als je zoon en je schoonzoon, die een grote invloed en bevoegdheden heeft in het Witte Huis, extra worden onderzoekt komt alles wel erg dichtbij. Het gevolg is dat het Witte Huis nog minder los laat en er totaal geen transparantie meer is.

Dus om alles als “fake news” aan te duiden, daar komt het Witte Hus niet meer mee weg. Hoewel president Trump het af doet als een heksenjacht gebruikte The New Tork Times voor dit verhaal geen anonieme bronnen en Don Jr. plaatste zelf zijn hele email correspondentie op Twitter, waardoor alles bekend is.

Trump junior verscheen bij de bevriende televisiezender Fox News om zijn verhaal te doen. Trump had een interview met Fox News presentator Sean Hannity. Maar het interview roept alleen maar meer vragen op.

Duidelijk is dat de chaos in het Witte Huis steeds groter wordt. En met deze nieuwe onthulling is er een storm ontstaan die langzaam de kracht van een orkaan krijgt, aldus een medewerker van het Witte Huis.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Hillary Clinton, Nieuws/Amerika/VS, President Trump/Donald Trump, Rusland en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.