IJskoude relatie

President Trump ondertekende het historische economische steunpakket van 2000 miljard dollar. Democraten en Republikeinen kwamen na lang onderhandelen tot een deal om de Amerikaanse economie te helpen. In het pakket is onder andere 500 miljard gereserveerd voor bedrijven en krijgt elke Amerikaan, afhankelijk van zijn inkomen, 1200 dollar van de overheid.

Hoewel er Democraten en Republikeinen dus gezamenlijk het steunpakket opstelde had Donald Trump geen enkele Democraat uitgenodigd tijdens de ondertekening van de wet in het Oval Office. Meest opvallende afwezige was de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi. Zij was niet door Trump uitgenodigd, terwijl ze wel een belangrijke rol speelde bij het tot stand komen van het steunpakket.

Pelosi en Trump hebben sinds oktober niet meer met elkaar gesproken. Trump is nog steeds boos over de impeachmentprocedure, waar Pelosi eerst niets voor voelde. Maar na het beruchte telefoontje van Trump met de president van Oekraïne en de quid pro quo dat een door een klokkenluider werd gemeld, ging Pelosi alsnog overstag en stelde ze de impeachmentprocedure in werking.

De ijskoude relatie tussen Trump en Pelosi werd nog eens pijnlijk duidelijk tijdens de State of the Union waarin Trump Pelosi weigerde een hand te geven en Pelosi aan het eind van de speech demonstratief de speech van Trump door midden scheurde. Het gaf aan hoe verziekt de verhouding tussen de twee is.

Maar Trump heeft Pelosi nodig en ook andersom. Wil Trump iets voor elkaar krijgen, zeker als hij voor een tweede termijn wordt gekozen dan is de kans groot dat hij zal moeten werken met een Huis van Afgevaardigden waar de Democraten de meerderheid hebben en Pelosi de voorzitter is.

Maar Pelosi heeft Trump nodig wil ze wat van de Democratische plannen, waar ook Republikeinen voor zijn, zoals een wet om wat aan de verouderde Amerikaanse infrastructuur te doen.

Maar Trump heeft Pelosi meer nodig dat zij hem. Maar Trumps ego, zijn incompetentie en onkunde om een compromis te sluiten zitten hem in de weg. Met de polarisatie ziet het er niet naar uit dat Pelosi en Trump snel nader tot elkaar zullen komen.

Met Trumps wispelturigheid en onvoorspelbaarheid en nu Amerika lijdt onder de coronacrisis zouden Trump en Pelosi juist toenadering tot elkaar moet zoeken. Maar met de verkiezingen in zicht zal de relatie niet verbeteren. De relatie zal ernstig bekoeld blijven, zo niet ijskoud.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Democraten/Democratische partij/DNC, Donald Trump/President Trump, Nancy Pelosi, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.