Serieuze voorbereidingen

Hoewel het nog erg vroeg is, heeft het er alle schijn van dat Donald Trump in 2024 opnieuw een poging gaat doen om in het Witte Huis te komen.

In een interview met Sean Hannity van Fox News liet Trump weten dat hij al een beslissing heeft genomen.

Daarnaast maakte een peilingsbureau dat het politieke klimaat heeft gepeild in swing states, zoals Arizona, Michigan en Pennsylvania, bekend dat Trump daar grote steun heeft. De peiling was in opdracht van Trump uitgevoerd dus moet men het met een korreltje zout nemen. Maar het laat wel zien dat het Trump team serieus met de voorbereidingen bezig is.

Of Trump in 2024 kans maakt is de vraag. Maar in tegenstelling tot andere potentiële Republikeinse presidentskandidaten heeft Trump wel wat voordelen.

Bekendheid is geen probleem. Donald Trump heeft een grote landelijke bekendheid. En dat werkt in zijn voordeel. In tegenstelling tot Ron DeSantis die slechts in Florida bekend is omdat hij daar gouverneur is. Hetzelfde geldt voor senator Tim Scott die alleen in South Carolina bekend is. Mike Pence en Nikki Haley hebben wel landelijke bekendheid, maar die is niet zo groot als Trump.

Een ander groot voordeel is dat Trump veel geld heeft. Sinds Trump het Witte Huis heeft verlaten is hij niet gestopt met het inzamelen van geld. Hij heeft inmiddels miljoenen dollars die hij kan gebruiken voor zijn campagne.

Als derde heeft Trump een team om zich heen. In tegenstelling tot andere potentiële presidentskandidaten heeft Trump in Mar-a-lago al een groep van adviseurs en loyalisten om zich heen die al serieus plannen aan het ontwikkelen zijn voor de campagne van 2024.

Donald Trump staat er dus goed voor. Er kan tussen nu en november 2024 nog veel gebeuren. De kans dat hij echt mee gaat doen wordt wel steeds groter. Maar de kans dat Trump ook wint is onzeker.

Het enige wat Trumps plannen in de war kan schoppen zijn de getuigenissen voor de 6 januari commissie die de bestorming van het Capitool onderzoekt. Of dat de openbaar aanklager in New York Trump aanklaagt vanwege het overtreden van financiële regels, fraude en belastingontduiking.

Tot nu toe heeft Trump daar geen last van gehad en weet hij alles van zich af te laten glijden. Als hij weer president is hoopt hij uit de handen van Justitie te blijven. Een president heeft executive privilege en kan niet zomaar worden aangeklaagd. Dus is de overweging om in 2024 mee te doen een puur persoonlijk motief. Trump geeft alleen om zichzelf. Het Witte Huis zorgt dan voor een relatief veilige plek.

Donald Trump en de Republikeinen zullen er overigens alles aan doen om in 2024 niet te verliezen. En misschien wint Trump niet, maar hij zal alles in het werk stellen om te zorgen dat het tijdperk Trump nog niet voorbij is.

En was 2020 slechts de generale repetitie voor 2024?

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump/President Trump, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.