Clinton bezorgt over piraterij

Minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton is ‘deeply concerned’ over de piraterij voor de kust van Somalië. Deze week werden twee schepen gekaapt door Somalische piraten. Op één schip waren 20 Amerikaanse bemanningsleden aan boord. Het schip is inmiddels weer in handen van de eigenaar, maar de Amerikaanse kapitein is als gijzelaar door de piraten meegenomen. Clinton riep op tot internationale samenwerking om de piraterij aan te pakken wijzend op het Amerikaanse schip dat werd gekaapt voor de Somalische kust. “We are deeply concerned and we are following it very closely. Specifically we are now focused on this particular act of piracy and the seizure of the ship that carries 21 American citizens”, aldus Clinton op haar ministerie. “More generally we think the world must come together and end the scourge of piracy.” Clinton refereerde aan een gesprek met de minister van Buitenlandse Zaken van Marokko over de problemen van piraterij die de VS en Marokko hadden in de late 18e eeuw. “I think Morocco was the very first country that recognized us, going back a long time. We worked to end piracy off the coast of Morocco all those years ago. And we are going to work together to end that kind of criminal activity anywhere on the high seas”, aldus Clinton.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Hillary Clinton, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.