Vervolging voor medewerkers Bush?

President Barack Obama heeft geen uitspraak gedaan of de voormalige medewerkers van de regering Bush strafwettelijk moeten worden vervolgd. Deze medewerkers van de regering Bush zouden de basis hebben gelegd voor de verhoortechnieken, zoals waterboarding, die kunnen worden gezien als marteling. Obama zei dat hij de beslissing om deze mensen te vervolgen over laat aan zijn openbare aanklager (Attorney General), Eric Holder. “With respect to those who formulated those legal decisions, I would say that is going to be more a decision for the Attorney General within the parameter of various laws and I don’t want to prejudge that”, aldus de president. “There’s a host of very complicated issues involved there. As a general deal, I think we should be looking forward and not backwards. I do worry about this getting so politicized that we cannot function effectively and it hampers our ability to carry out critical national security operations”, aldus Obama. Obama herhaalde dat hij niet geloofd dat het juist is de CIA medewerkers en andere mensen die de verhoortechnieken uitvoerde te vervolgen. “This has been a difficult chapter in our history and one of (my) tougher decisions”, de president. De documenten met de verhoortechnieken die vorige week openbaar werden “reflected… us losing our moral bearings”, aldus Obama.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.