Positief over Cheney?

Dick Cheney gaf na de toespraak van Obama over nationale veiligheid een toespraak voor het American Enterprise Institute over de strijd tegen het terrorisme. Tegelijkertijd gaf een peiling aan dat de populariteit van Cheney stijgt. Huh? Dat is raar. De man die medeverantwoordelijk is voor de gevangenis op Cuba, samen met Donald Rumsfeld de architect is van de oorlog in Irak en slechte reputatie van de VS op het wereldtoneel is nu op eens weer populair? Dat zal dan waarschijnlijk zijn onder conservatieve Amerikanen die Obama veel te progressief (liberaal) vinden.

Een peiling van CNN/Opinion Research Corporation laat zien dat een meerderheid van de Amerikanen geen positieve mening over Cheney heeft. Meer dan de helft (55 procent) van de ondervraagden in de peiling zeggen een “unfavorable opinion” over de voormalige vice-president te hebben. Dus Cheney is niet populair, maar 37 procent heeft een positief beeld van Cheney en dat is 8 procent hoger dan het was in januari toen Cheney aftrad.

In de afgelopen twee maanden treed Cheney veel op in de media. Hij geeft veel interviews waarin hij de regering Obama bekritiseerd. “Is Cheney’s uptick due to his visibility as one of the most outspoken critics of the Obama administration?”  Waarschijnlijk niet, aldus directeur peilingen van CNN Keating Holland. “Former President George W. Bush’s favorable rating rose six points in that same time period, and Bush has not given a single public speech since he left office.” De peiling laat zien dat  41 procent van de Amerikanen een positief beeld heeft van Bush en 57 procent heeft een negatief beeld van de voormalige president.

De peiling werd bekend een paar uur voordat Cheney een toespraak hield over de ‘War on Terror’ voor het American Enterprise Institute, een conservatieve denktank, in Washington D.C. Cheney verdedigde het beleid van de regering Bush ten aanzien van de bestrijding van het terrorisme en leverde kritiek op het feit dat de regering Obama Guantanamo Bay wil sluiten. De peiling van CNN/Opinion Research Corporation werd gehouden onder 1010 volwassen Amerikanen. De peiling heeft een foutmarge van ongeveer 3 procent, wat deze peiling dus niet echt betrouwbaar maakt. Een peiling onder iets meer dan 1000 mensen maakt Cheney niet in eens populairder.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Peilingen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.