Obama laakt nationale veiligheid

President Obama zei deze week tijdens een toespraak over nationale veiligheid dat de militaire gevangenis Guantanamo Bay op Cuba de Verenigde Staten minder veilig hebben gemaakt. ”The record is clear: rather than keep us safer, the prison at Guantanamo has weakened American national security”, aldus Obama tijdens een toespraak in de National Archives in Washington D.C. “It is a rallying cry for our enemies. It sets back the willingness of our allies to work with us in fighting an enemy that operates in scores of countries. By any measure, the costs of keeping it open far exceed the complications involved in closing it”, aldus de president. Obama zei dat de gevangenis op Cuba juist leidt tot meer terroristen dan dat er vast zitten en dat in de afgelopen zeven jaar (onder het beleid van de regering Bush) een militaire commissie er slechts in is geslaagd “a grand total of three suspected terrorists” te veroordelen. President Obama laakte de regering Bush en verdedigde zijn beslissing om Guantanamo Bay te sluiten. Hij zei dat de gevangenis Amerika niet veiliger heeft gemaakt en de “moral authority” van de VS een terugslag heeft gekregen. Obama verzekerde de Amerikaanse burgers er van dat verdachten die een gevaar vormen de VS ook op het vaste land in zwaar beveiligde gevangenissen worden geplaatst. Obama wil graag 80 miljoen dollar om ‘Gitmo’ te sluiten, maar zowel het Huis als de Senaat hebben nog geen geld toegezegd voor de sluiting van de gevangenis.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.