Sotomayor nieuwe rechter Hooggerechtshof

De Judiciary Committee van de Senaat keurde afgelopen week de nominatie van Sonia Sotomayor als rechter van het Amerikaanse hooggerechtshof goed. Sotomayor wordt de eerste Hispanic rechter van het hooggerechtshof. De Senaat moet nog stemmen om haar nominatie goed te keuren, maar aangezien de Democraten een meerderheid hebben is het eigenlijk een formaliteit. De juridische commissie stemde vrijwel langs partijlijnen, maar één Republikein stemde met de Democraten mee voor de nominatie. Dertien senatoren stemden voor en 6 tegen. Nu ook vijf Republikeinse senatoren hebben gezegd dat ze voor Sotomayor zullen stemmen is het zeker dat Sotomayor rechter wordt van het Supreme Court. Sotomayor, die 55 jaar is, is de eerste rechter die door Obama wordt voorgedragen voor de hoogste rechtbank in de Verenigde Staten. Ze wordt de 111ste rechter en de derde vrouwelijke rechter.

De Judiciary Committee onderwierp Sotomayor vier dagen lang aan een verhoor op Capitol Hill, waarin de Democraten Sotomayor prezen als rechter en voor haar “made-in-America story as a minority woman who rose to success through hard work and opportunity.” Het hooggerechtshof komt in oktober terug van reces en dan zal Sotomayor beëdigd worden.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Senaat en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.