Kort Nieuws

Strategisch kruispunt

Afgelopen week zeiden top militaire adviseurs van president Obama dat de VS op een kruispunt staat ten aanzien van de strategische aanpak van de oorlog in Afghanistan. “This is a strategic moment”, aldus Obama’s nationale veiligheidsadviseur, James Jones, in het programma “State of the Union” van CNN. Lees meer hier.

Nog een miljoen

De landelijke Democratische partij (DNC) gaat nog eens 1 miljoen dollar steken in de race om het gouverneurschap in Virginia, aldus de voorzitter van de DNC, Time Kaine. Lees meer hier.

Momentum Taliban

Minister van Defensie, Robert Gates, zei afgelopen week dat de Taliban op dit moment het zogenoemde momentum in Afghanistan hebben en dat als de Taliban het land overnemen, het terroristennetwerk Al Qaeda dan sterker wordt. Uit de uitspraak van Gates blijkt dus dat de oorlog er voor de VS niet beter op wordt. Lees meer hier.

Regering houdt Amerikanen voor de gek

De landelijke Republikeinse partij (RNC) instrueert mensen om de regering Obama er van te beschuldigen “to fool Americans.” Men probeert zo een tegen offensief te beginnen tegen prominente Republikeinse politici die zich positief hebben uitgelaten over de plannen voor de gezondheidszorg van Obama, aldus een bron binnen de RNC. Lees meer hier.

Geld voor onderwijs

Het ministerie van Onderwijs gaat geld geven aan innovatieve schooldistricten en non-profit organisaties. Een deel van het onderwijs stimuleringsplan van 650 miljoen dollar in een nieuw fonds gaat naar deze projecten. “There are many, many great ideas out there”, aldus de minister van Onderwijs, Arne Duncan. Lees meer hier.

Palin over Afghanistan

De voormalige Republikeinse vice-presidentskandidaat Sarah Palin heeft zich op haar Facebook pagina opnieuw gemengd in een nationaal debat. Dit maal over de militaire strategie in Afghanistan. Palin roept president Obama op om het verzoek van de generaal in Afghanistan, Stanley McChrystal, om extra troepen te sturen, in te willigen. “Now is not the time for cold feet, second thoughts, or indecision”, aldus Palin op Facebook. Voor iemand die ‘vanuit Alaska Rusland kan zien liggen’ en dit als buitenlandse ervaring ziet, is het wellicht verstandig dat ze zich niet in het debat mengt. Lees meer hier.

Obama niet naar Indonesië

President Obama gaat tijdens zijn Aziëreis in november niet naar Indonesië. In november brengt Obama voor het eerst officiële bezoeken aan de Aziatische landen Japan, China, Zuid-Korea en Singapore, aldus de Telegraaf. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Nieuws/Amerika/VS, Rusland, Sarah Palin en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.