Veterans Day

President Obama greep afgelopen week de viering van Veterans Day aan om de Amerikaanse troepen een hart onder de riem te steken, zo meldt de Telegraaf. Obama beloofde de militairen beterschap. Op de nationale begraafplaats in Arlington bij Washington D.C. bezwoer Obama dat militairen die vechten in Afghanistan en Irak, niet bang hoeven te zijn dat ze bij terugkeer in de steek worden gelaten. “Als we eerlijk zijn tegen onszelf, dan moeten we toegeven dat er tijden zijn geweest waarin we als natie verraad hebben gepleegd aan het heilige vertrouwen van de militairen”, aldus Obama. “Onze Vietnam veteranen hebben hun dienst zeer eervol vervuld. Bij thuiskomst werden ze vaak niet verwelkomd met dankbaarheid of steun, maar met afkeuring en verwaarlozing. Dat zal nooit meer gebeuren.”

Obama stond ook stil bij de militairen die in de Eerste Wereldoorlog om het leven kwamen, aldus de Telegraaf. Het was afgelopen week exact 91 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Veterans Day had dit jaar een wrange smaak, omdat men afgelopen week ook de schietpartij op de militaire basis Fort Hood in Texas herdacht.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.