Gratie

Bij wijze van traditie in het Witte Huis heeft ook president Obama op Thanksgiving gratie verleend aan een te slachten kalkoen, zo meldt de Telegraaf. Obama’s eerste presidentiële pardon ging naar een kalkoen uit North Carolina, met de naam Courage. De kalkoen was 20 weken oud en 20 kilo zwaar. Op zich is dit niet nieuw, maar wel nieuw is dat het Witte Huis dit jaar een satirisch filmpje heeft gelanceerd op internet, waarin de eigen traditie op de hak wordt genomen. De video is gefilmd vanuit het perspectief van een kalkoen en laat zien hoe het dier via de West Wing in de Oval Office terechtkomt en uiteindelijk gespaard wordt om als hoofdgerecht te eindigen, aldus de Telegraaf.

De website van de gouverneur van North Carolina meldt dat na het pardon van Courage, de kalkoen deelneemt aan de 121ste jaarlijkse Rose parade op nieuwjaarsdag. De website meldt ook dat als Courage zijn verplichtingen in het Witte Huis niet kan nakomen, de kalkoen Carolina de zaken dan zal waarnemen. De kalkoen en pluimvee industrie geeft elke jaar een kalkoen aan het Witte Huis sinds het presidentschap van Harry Truman, maar de traditie om officieel een kalkoen een pardon te geven begon pas onder het presidentschap van George H.W. Bush in 1989.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.