Tussentijdse (her)verkiezingen

In november van dit jaar zijn er de tussentijdse verkiezingen voor het gehele Huis van Afgevaardigden en een derde van de Senaat. In onder andere de staten, Florida, Pennsylvania, Nevada en Connecticut wordt gestreden om een zetel in de Senaat.

Afgevaardigde Paul Ryan van Wisconsin, die algemeen wordt gezien als een prominente Republikein in de GOP en favoriet is bij veel conservatieven, steunt voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden in Florida, Marco Rubio is zijn campagne voor een zetel in de Senaat. “In the coming years, America faces critical decisions on government spending, taxes and entitlements that will require idea-driven leaders”, aldus Ryan in een verklaring.

De Democratische afgevaardigde van North Dakota, Earl Pomeroy doet niet mee aan de race voor een zetel in de Senaat in november, aldus CNN. De Democratische senator van North Dakota, Byron Dorgan, maakte bekend dat zich opnieuw verkiesbaar dit jaar. “It is a hard decision to make after thirty years in the Congress, but I believe it is the right time for me to pursue these . . . interests”, aldus Dorgan in een schriftelijke verklaring.

Ook de Democratische senator Chris Dodd van Connecticut, maakte bekend dat hij met pensioen gaat. Dodd heeft sinds 1974 zijn verkiezingen voor de Senaat gewonnen, maar ook Dodd ging een moeilijke herverkiezing tegemoet.

De Republikeinen zullen waarschijnlijk in november niet de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden veroveren. Zelfs de voorzitter van de Republikeinse partij, Michael Steele, gelooft daar niet in. Maar of de Democraten de meerderheid van 60 zetels in de Senaat behouden is maar zeer de vraag. Nu de Democratische senatoren van Connecticut en North Dakota, Dodd en Dorgan, hebben aangegeven af te treden wordt het voor de Democraten moeilijk om de absolute meerderheid van 60 zetels te behouden.

Lees meer hier over de (her)verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden en voor een derde van de Senaat in november en hier voor steun voor de verschillende kandidaten en hier over de meerderheid van de Democraten in de Senaat.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Huis van Afgevaardigden, Nieuws/Amerika/VS, Senaat en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.