Vijandige relatie

Noord-Korea wil dat er een einde komt aan de vijandige relatie met de Verenigde Staten, zo meldt de Telegraaf. Dat liet het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA weten. “De fundamentele taak om ons te verzekeren van vrede en stabiliteit op het Koreaanse schiereiland en in de rest van Azië, is om een einde te maken aan de vijandigheden tussen Noord-Korea en de VS”, aldus het commentaar dat in drie plaatselijke kranten verscheen. In de tekst wordt ook verwezen naar de nucleaire activiteiten van Noord-Korea, waar de VS tegen zijn. “Het is de aanhoudende overtuiging van Noord-Korea om het Koreaanse schiereiland nucleair vrij te maken door dialoog en onderhandeling.” Noord-Korea liet eerder deze maand ook al doorschemeren terug te willen keren naar het zogeheten zes landen overleg over de nucleaire activiteiten van Pyongyang, waar naast Noord-Korea en de VS ook Rusland, China, Japan en Zuid-Korea bij betrokken zijn.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Rusland en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.