President Obama: “Dit moet veranderen”

President Obama was aanwezig bij een herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de schietpartij op de basisschool Sandy Hook in Newtown, Connecticut. Op de school kwamen 20 kinderen om nadat een jonge man het vuur opende.

President Obama gaf aan dat politieke actie nodig is. Een zichtbaar aangeslagen president Obama zei tijdens een toespraak: “We kunnen dit niet langer tolereren.” Obama zei dat we kinderen betere moeten beschermen, dat dit soort tragedies niet langer kunnen door gaan en dat er verandering moet komen.

“This is our first task, caring for our children. Our first job. If we don’t get that right, we US President Barack Obama pauses as he sdon’t get anything right. That’s how, as a society, we will be judged”, aldus Obama. “Can we honestly say that we’re doing enough to keep our children, all of them, safe from harm?…I’ve been reflecting on this the last few days, and if we’re honest with ourselves, the answer’s no. We’re not doing enough. And we will have to change”, aldus de president in Newtown.

Voor de toespraak van president Obama bezocht hij de families en nabestaanden van de slachtoffers. Ook sprak Obama met de hulpverleners die na de schietpartij de doden vonden en de gewonden hielpen. Obama beloofde in de komende weken “al zijn macht te gebruiken om te pogen nieuwe tragedies te voorkomen.”

Politieke gevoeligheden mogen de bescherming van kinderen niet in de weg staan, aldus de president in zijn toespraak. Daarmee zinspeelde hij op een aanscherping van de wapenwet. “Geen wet kan al het kwaad in de wereld uitbannen, maar we hebben de plicht om dit soort geweld tegen te gaan. We mogen gebeurtenissen als deze niet als routine accepteren. We kunnen beter dan dit.”

Op mogelijke oplossingen voor het vuurwapengeweld ging Obama nog niet concreet in. Hij zei wetshandhavers, de geestelijke gezondheidszorg, het onderwijs en ouders te zullen betrekken in zijn pogingen om tragedies zoals in Newtown te voorkomen.

Dat de woorden van Obama gevoelig liggen is bekend. Of Obama echt actie gaat ondernemen moet nog blijken. In de dagen na het bloedbad in Newtown zijn er in Connecticut en ook in andere staten meer wapens verkocht. De staten beslissen de wetgeving ten aanzien van het hebben van wapens en niet de federale overheid en dat maakt het lastig om op federaal niveau iets te doen aan wapenwetgeving.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Connecticut, Nieuws/Amerika/VS, Vuurwapens, Wapenwetgeving en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.