Kort Nieuws

Noord-Korea wil overleg over vredesverdrag

Noord-Korea wil met de Verenigde Staten en Zuid-Korea overleggen over het sluiten van een vredesakkoord, zo meldt de Telegraaf. Dat verdrag zou in de plaats moeten komen van het bestand dat het stalinistische bewind in Pyongyang met de VS en Zuid-Korea bereikte aan het eind van de Koreaanse oorlog (1950-1953). Lees meer hier.

Guiliani vergeetachtig?

Rudy Giuliani verdedigde afgelopen week de staat van dienst van voormalig president George W. Bush ten aanzien van bestrijding van het terrorisme, door te zeggen dat er geen binnenlandse terrorisme aanslagen zijn gepleegd toen Bush president was. “We had no domestic attacks under Bush; we’ve had one under Obama”, aldus Giuliani in het programma “Good Morning America” van ABC. Is Guiliani vergeetachtig, of leidt hij aan Alzheimer? Hij lijkt te vergeten dat toen Bush president was tijdens de aanslagen van 11 september 2001 en Guiliani de burgemeester van New York was,  waar 2 vliegtuigen zich in het WTC boorde. Daarnaast probeerde Richard Reid in 2001 een bom te laten ontploffen die hij in zijn schoen had verborgen. Lees meer hier.

Geld voor schone banen

President Obama maakte afgelopen week een programma voor schone energie bekend dat 2,3 miljard dollar aan belasting geld krijgt en 17.000 banen moet opleveren. De subsidie, die afkomstig is uit het stimuleringsplan van 787 miljard dollar, de American Reinvestment and Recovery Act, gaat naar 183 projecten in 43 staten. Lees meer hier.

Overleden

Vice-president Joe Biden maakte afgelopen week bekend dat zijn moeder, Catherine Eugenia “Jean” Finnegan Biden, op 92-jarige leeftijd is overleden. Lees meer hier.

Zoek je baan?

Terwijl economen en investeerders bij komen van de tegenvallende werkloosheidscijfers, zijn er 3300 mensen wel blij. Deze mensen zijn namelijk in de laatste maand voor de federale overheid gaan werken. Zo zorgt Obama ook voor banen in zijn eigen regering om de werkloosheid te bestrijden. Lees meer hier.

Peiling

Na aanleiding van de uitspraken van Harry Reid (zie bericht Accent) laat een nieuwe peiling zien dat de Democratische fractievoorzitter in de Senaat een lastige herverkiezing tegemoet gaat in november. Slechts een derde van de kiezers in Nevada is positief over Reid, aldus de peiling van Mason-Dixon Polling and Research in opdracht van het Last Vegas Review-Journal. Lees meer hier.

Stom

De voormalige gouverneur van Illinois, Rod Blagojevich zei tegenover het tijdschrift Esquire dat hij “zwarter is dan Barack Obama” en dat de “strength of the truth in America” hem vrij zal pleiten. Blagojevich staat terecht omdat hij zou hebben geprobeerd de senaatszetel van Barack Obama te verkopen aan de hoogste bieder. De afgezette gouverneur zei dat “most of the people in politics are full of s*** and phonies, but I was real. What the f***? Everything he’s saying’s on the teleprompter. I’m blacker than Barack Obama. I shined shoes. I grew up in a five-room apartment. My father had a little laundromat in a black community not far from where we lived. I saw it all growing up”, aldus Blagojevich.

Hij is blijkbaar nogal gefrustreerd. Maar een senaatszetel op Ebay aanbieden is niet echt slim. Maar Blagojevich bedacht dat zijn uitspraken niet zo slim waren, net zoals Harry Reid dat eerder deed, en bood zijn verontschuldigingen aan. “What I said was stupid, stupid, stupid”, aldus Blagojevich.

Waarom denken sommige politici, zowel Republikeinen als Democraten, niet eerst na voordat ze wat zeggen? Men doet een domme uitspraak en nadat er kritiek komt, zeker als het over een gevoelig onderwerp, als bijvoorbeeld ras, gaat, biedt men (onder druk van de publieke opinie) excuses aan en heeft men het niet zo bedoelt. Voortaan eerst even twee keer nadenken voordat men iets zegt wat niet zo handig is en verkeerd kan worden geïnterpreteerd. Aan de andere kant maakt het de politiek wel interessant en hebben de 24 uur kabelnetwerken weer genoeg om een paar dagen mee te vullen. Lees meer hier.

Vertrouwen

Volgens een nationale peiling hebben de meeste Amerikanen vertrouwen in de regering Obama dat zij de VS kunnen beschermen tegen terroristische aanvallen. Een peiling van CNN/Opinion Research Corporation laat ook zien dat een meerderheid van de Amerikanen vindt dat er bodyscanners moeten komen op vliegvelden. Lees meer hier.

Campagne

President Obama gaat samen met Harry Reid op campagne in Nevada om geld op te halen voor zijn campagne. Reid gaat een lastige herverkiezing tegemoet en ligt onder vuur om een aantal uitspraken die als racistisch werden uitgelegd (zie bericht Accent). Lees meer hier.

Uitdagen

Voormalig Democratische afgevaardigde van Tennessee, Harold Ford Jr., zegt dat hij misschien Kirsten Gillibrand zal uitdagen voor een senaatszetel voor de staat New York. “It’s true: I am strongly considering running for the United States Senate”, zo schrijft Ford in de New York Post. Lees meer hier.

Spreken voor de GOP

Afgevaardigde Mike Pence, voorzitter van de Republican Conference van het Huis van Afgevaardigden zei afgelopen week dat president Obama een uitnodiging heeft geaccepteerd om te spreken voor Republikeinen van het Huis. “House Republicans are grateful that the President of the United States has accepted our invitation to meet with the Republican Conference later this month”, aldus Pence. Obama is nooit bang om met tegenstanders in debat te gaan en wil ook graag met de Republikeinen samen werken. Hopelijk levert het politiek vuurwerk op. Lees meer hier.

Spelling

In een advertentie van openbaar aanklager van Massachusetts, Martha Coakley, de Democratische kandidaat om de zetel van de overleden Ted Kennedy in Senaat in te nemen, is de naam van haar thuisstaat Massachusetts fout gespeld. In plaats van Massachusetts staat er Massachusettes. Het valt niet meteen op, maar het is een slordig foutje.

Onzin

Sarah Palin heeft kritiek op een nieuw boek over de campagnes van de presidentsverkiezingen van 2008 waarin staat dat de running mate van John McCain onvoorbereid was en weinig kennis had van een aantal belangrijke onderwerpen. “These reporters were not any part of what I was doing there as the VP candidate”, aldus Palin op Fox News tijdens haar eerste optreden als commentator bij de nieuwszender. Palin deed het af als BS. Lees meer hier.

Neonazi veroordeeld

Een Amerikaanse neonazi heeft toegegeven dat hij de in 2008 presidentskandidaat Barack Obama wilde vermoorden, zo meldt het Algemeen Dagblad. De schuldbekentenis voor een rechtbank in Tennessee maakt deel uit van een overeenkomst met de aanklager, waardoor de straf beperkt wordt tot 10 jaar cel. Lees meer hier.

100 miljoen voor Haïti

President Barack Obama heeft Haïti 100 miljoen dollar (zo’n 69 miljoen euro) toegezegd, zo meldt de Telegraaf. Dat deed hij tijdens een toespraak over de situatie in het door een aardbeving getroffen land. “Tegen het volk van Haïti zeggen we duidelijk en met overtuiging, jullie zullen niet in de steek worden gelaten, jullie zullen niet worden vergeten”, aldus de president. Lees meer hier.

Eén lijn

President Obama kwam afgelopen week met top Democraten samen om over de wet over de hervorming van de Amerikaanse gezondheidszorg te praten. De bijeenkomst werd gehouden om afgevaardigden en senatoren op één lijn te krijgen op het gebied van controversiële onderwerpen. Lees meer hier.

Steun

De krant The Boston Globe heeft zijn steun voor Martha Coakley uitgesproken. De krant zegt dat de Democratische kandidaat “more qualified is to serve in Washington” dan de Republikein Scott Brown. “She is by far the more qualified candidate, in experience and judgment”, aldus de krant in zijn hoofdredactioneel commentaar. Lees meer hier.

Allemaal

Als het om de stichters van de VS gaat, de founding fathers, is het voor Sarah Palin moeilijk om een keuze te maken wie haar favoriet is. Gevraagd door haar mede commentator bij Fox News, Glenn Beck wie haar favoriet is antwoordde Palin: “All of them.” Lees meer hier.

Van 2 naar 1

Nu de Democraten van het Huis en de Senaat proberen om de twee wetten over de gezondheidszorg te combineren tot één wet, laat een nieuwe nationale peiling zien dat de meeste Amerikanen wat betreft de kosten van de wet meer in de provisies in de wet die door het Huis werd aangenomen dan de wet die de Senaat aan nam. En een peiling van CNN/Opinion Research Corporation laat zien dat de meeste Amerikanen niet positief of negatief tegenover de beide wetten staan. Lees meer hier.

Obama: “We willen ons geld terug”

President Obama riep afgelopen week het Congres op om de grootste Amerikaanse banken flinke belastingen te laten betalen om zo te zorgen dat de Amerikaanse belastingbetaler “don’t lose a penny from the federal bailout of the financial, auto and insurance industries over the past year.” De “financial crisis responsibility fee” geldt voor grote banken, de instellingen die verantwoordelijk zijn voor de financiële crisis en die het meest hebben geprofiteerd van de acties die het ministerie van Financiën en de federale bank nam om de instellingen overeind te houden. “My commitment is to recover every single dime the American people are owed”, aldus Obama. “We want our money back and we’re going to get it” (zie bericht Opnieuw kritiek bonussen). Lees meer hier.

Kandidaat

Voormalig voorzitter van het Huis, Newt Gingrich zegt dat hij net als veel andere Republikeinen wil mee doen aan de race om de Republikeinse nominatie te winnen in 2012. “I think I’m probably on a list of seven or eight possible candidates at this stage”, aldus Gingrich. Lees meer hier.

Lof

Voormalig minister van Buitenlandse Zaken in de regering Bush, Colin Powell, prees de regering Obama voor de eerste respons over de verwoestende aardbeving in Haïti. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Energie, Joe Biden/Vice-president, John McCain, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Sarah Palin, Senaat en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.