Kort Nieuws

Palin still for president

Volgens sommige politieke analisten heeft Sarah Palin besloten niet mee te doen om de Republikeinse nominatie in 2012 te winnen en concentreert ze zich op een carrière bij Fox News. Maar Palin zei dat alle opties nog open liggen. “You know, I’m not going to close any doors for my future, for my family’s future – don’t know what’s in the future, what it holds, but between now and whenever a big decision has to be made, I’m gonna do all that I can to help our country get back on the right track”, aldus Palin. Lees meer hier.

Uitdagen (2)

Volgens een peiling ligt de senator van New York, Kirsten Gillibrand, die Hillary Clinton opvolgde als senator, met dubbele cijfers voor op haar Democratische uitdager Harold Ford Jr., voormalig afgevaardigde van Tennessee. Ford maakte afgelopen week bekend dat hij het op wil nemen tegen Gillibrand. Lees meer hier.

Nieuwe kandidaat GOP

De voormalige Republikeinse senator van Pennsylvania, Rick Santorum, maakte afgelopen week bekend dat hij een poging gaat wagen om de Republikeinse nominatie in 2012 te winnen. In een email en brief aan zijn supporters van zijn PAC, America’s Foundation, schrijft Santorum: “After talking it over with my wife Karen and our kids – I am considering putting my name in for the 2012 presidential race.” Lees meer hier.

Terugtrekking

De Democratische afgevaardigde Vic Snyder van Arkansas die verre van zeker was van zijn herverkiezing, maakte afgelopen week bekend dat hij zich niet opnieuw verkiesbaar stelt in november. “I have concluded that these election-year forces are no match for the persuasive and powerful attraction of our three one-year old boys under the leadership of their three-year old brother, and I have decided not to run for re-election”, aldus Snyder. Lees meer hier.

Gouverneur Minnesota

De voormalige senator van Minnesota, Norm Coleman, die na een lange strijd voor een zetel in de Senaat verloor van Al Franken, maakte afgelopen week bekend dat hij niet meedoet aan de race voor het gouverneurschap in 2010, aldus de krant The Star Tribune. Op zijn Facebook pagina liet Franken weten: “This is not the right time for me and my family to conduct a campaign for Governor. The timing on this race is both a bit too soon and a bit too late.” Lees meer hier.

Actiegroep tegen Emanuel

Een liberale actiegroep voert de druk op directeur-generaal van het Witte Huis, Rahm Emanuel, op en roept zijn leden op om een petitie te tekenen waarin ze beloven niet meer op Emanuel te stemmen als hij zich opnieuw kandidaat stelt voor een politieke functie, bijvoorbeeld gouverneur of senator. The Progressive Change Campaign Committee (PCCC) lanceerde een televisiespotje in december waar de behandeling van de gezondheidszorg door Emanuel ter discussie werd gesteld. Lees meer hier.

State of the Union

President Obama houdt zijn tweede State of Union, op 27 januari. De State of the Union is vergelijkbaar met de Troonrede in Nederland.

Geen Palin

Voormalig gouverneur van Alaska, Sarah Palin, trok afgelopen jaar volle zalen trok toen ze haar boek “Going Rogue: American Life” promootte. Een nieuwe peiling laat zien dat een grote meerderheid van de Amerikanen haar liever niet ziet meedoen om de Republikeinse presidentsnominatie in 2012. Een peiling van CBS laat zien dat maar liefst 71 procent liever niet ziet dat Palin en poging waagt in 2012 om in het Witte Huis te komen, terwijl 21 procent dat wil graag ziet. Dit zullen ongetwijfeld conservatieve (christelijke) kiezers zijn. Lees meer hier.

Heartbroken

Een “heartbroken” Martha Coakley feliciteerde haar Republikeinse tegenstander Scott Brown die de zetel in de Senaat won die voor decennia in handen was van de liberale Democraat Ted Kennedy. “I am heartbroken at the result”, aldus Coakley. “Although I am very disappointed, I always respect the voters’ choice.” Lees meer hier.

Gezondheidszorg uitstellen?

Een gematigde Democratische senator stelt voor om de wet over de gezondheidszorg uit te stellen, nadat de Republikein Scott Brown, die de speciale verkiezing won, is beëdigd als senator van Massachusetts in de Senaat. “In many ways the campaign in Massachusetts became a referendum not only on health care reform but also on the openness and integrity of our government process”, aldus senator Jim Webb van Virginia in een verklaring nadat Martha Coakley verloor van Brown. “It is vital that we restore the respect of the American people in our system of government and in our leaders. To that end, I believe it would only be fair and prudent that we suspend further votes on health care legislation until Senator-elect Brown is seated.”

Verwijten

Een belangrijke opiniepeiler van Martha Coakley, Celinda Lake heeft na aanleiding van de speciale verkiezing in Massachusetts een waarschuwing voor de Democraten, dat het verlies van Coakley “is part of an anti-incumbent fever that threatens to take down Democrats across the nation. There’s a wave here. The first shore was New Jersey and Virginia [de verloren verkiezingen om het gouverneurschap]”, aldus Lake tegenover CNN. ”The second was Massachusetts, and it’s coming to the island now, so we’d better do something about it. We need to understand that angry voters are the ones turning out to vote. Our base complacent. We need to respond to that”, aldus Lake. Lees meer hier.

De helft

Barack Obama zit 1 jaar in het Witte Huis en een gemiddelde van een aantal nationale peilingen laat zien dat iets meer dan de helft van de Amerikanen tevreden is over Obama. Volgens een zogenoemde Poll of Polls van CNN, is 51 procent van de Amerikanen tevreden over hoe Obama zijn baan als president uitvoert, terwijl 42 procent zegt van niet. “Obama’s average approval rating stayed above 60 percent until mid-June, and was at 55 percent as late as October”, aldus directeur peilingen Keating Holland van CNN. “But since November, his weekly approval rating, on average, has hovered around the 50 percent mark”, aldus Holland. Lees meer hier.

Buitenechtelijk kind

De voormalige senator John Edwards gaf afgelopen week toen dat hij een buitenechtelijke dochter bij zijn voormalige minnares Rielle Hunter heeft verwekt, zo meldt het Algemeen Dagblad. In een verklaring stelde Edwards dat hij zijn dochter alle steun en liefde wil geven die ze nodig heeft, aldus The Washington Post. “Ik ben de vader van Quinn”, aldus de Democratische politicus. Lees meer hier.

Emoties

Politieke analisten zegen dat emoties net zo’n grote rol speelde als belangrijke onderwerpen, zoals de gezondheidszorg en belastingen in de winst van Scott Brown voor een zetel in de Senaat. En men verwacht dat deze emoties ook invloed zullen hebben op de rest van het politieke jaar en de tussentijdse verkiezingen in november. “People are so angry out here in the real world they can’t see straight”, aldus politieke analist Jennifer Donahue. Onafhankelijke kiezers kunnen het verschil tijdens verkiezingen maken. Dat gebeurde in 2008 en opnieuw in 2010 in Massachusetts. Lees meer hier.

Keuzes

Na aanleiding van de winst van Scott Brown in Massachusetts, roept de anti-belasting Club for Growth de Republikeinse afgevaardigde van Indiana Mike Pence op om senator Evan Bayh uit te dagen in november. Pence is voor een kleine overhead en bij veel conservatieven populair die ook tegen een grote overheid zijn en heeft zijn politieke ‘operaties’ opgevoerd met bezoeken aan de staten Iowa en South Carolina, daarmee suggererend dat hij wel eens een poging kan wagen om in het Witte Huis te komen in 2012. Maar Pence wordt ook genoemd als opvolger van Mitch Daniels als gouverneur van Indiana in 2013. Maar de Club for Growth wil dat hij voor een zetel in de Senaat gaat. Chris Chocola, de voorzitter van de organisatie, zei in een verklaring dat de overwinning van Brown “confirms that Indiana is a winnable race for a principled advocate of economic freedom and limited government. Mike Pence can beat Evan Bayh in November, and I join pro-growth conservatives in Indiana and around the country in hoping that he does”, aldus Chocola. Lees meer hier.

Focus meer op economie

President Obama was al van plan meer een focus te leggen op banen en de economie in zijn State of the Union aan het Congres, maar top adviseurs signaleren dat de focus scherper wordt na aanleiding van de speciale verkiezing in Massachusetts. Perswoordvoerder van het Witte Huis, Robert Gibbs, merkte op dat Obama al lang voor de verkiezingen in Massachusetts met de financiële crisis bezig was, maar gaf toe dat de regering het beter had kunnen communiceren naar de Amerikaanse bevolking en dat het nu “will now redouble its efforts.” Lees meer hier.

McCain steunt homohuwelijk

Cindy McCain, de vrouw van de senator van Arizona en de Republikeinse presidentskandidaat, John McCain, heeft geposeerd voor een website die het homohuwelijk promoot. In de foto (zie onder dit bericht) heeft Cindy McCain een stuk duc tape over haar mond en de slogan “No H8” op haar wang geschreven. “We’ve often been surprised at some of the different individuals who have approached us showing their support. Few, though, have surprised us more than Cindy McCain”, zo schrijven Adam Bouska en Jeff Parshley. De dochter van John en Cindy McCain, Meghan, is ook een voorstander van het homohuwelijk en laat dat op haar website weten. “I couldn’t be more proud of my mother for posing for the NOH8 campaign. I think more Republicans need to start taking a stand for equality”, aldus Meghan McCain op haar Twitter pagina. Lees meer hier.

Wees een vrouw

Beschuldigingen over seksisme verstoorde een debat op een radiostation in Philadelphia toen de Democratische senator Arlen Specter van Pennsylvania, tegen de Republikeinse afgevaardigde Michele Bachmann van Minnesota zei “to act like a lady.” Specter en Bachmann waren beiden te gast op de zender WPHT op te debatteren wat president Obama in zijn eerste jaar als president heeft bereikt (zie artikel: Een jaar president Obama). Bachmann interrumpeerde Specter verschillende malen waarop Specter opmerkte: “Now wait a minute, I’ll stop and you can talk. I’ll treat you like a lady, so act like one”, aldus Specter. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, John McCain, Nieuws/Amerika/VS, Sarah Palin, Senaat en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.