Kort Nieuws

Steun Bush senior

Voormalig president George H.W. Bush en voormalig First Lady Barbara Bush steunen senator Kay Bailey Hutchison in haar poging om gouverneur te worden en de zittende Republikein Rick Perry in een voorverkiezing te verslaan. “She has proven herself as an effective leader for Texas”, aldus Bush senior tegenover journalisten tijdens een persconferentie. Lees meer hier.

De boodschap van Massachusetts

Candace Brooks is een Democraat die stemde op Martha Coakley en zij is onderdeel van de Massachusetts Message. “I literally stood over the ballot, and I was, like, almost Scott Brown”, aldus Brooks. “I was almost there.” Ze stemde bijna op de Republikein Scott Brown, bijna een jaar na haar enthousiasme over Barack Obama en ze switchte van “unenrolled” en ze zich liet registreren als een Democraat. Maar verandering does not come overnight. Met andere woorden, “change” heeft tijd nodig. Het systeem in Washington is al decennia lang hetzelfde is niet van de een op de andere dag te veranderen. Dat kost tijd en de Republikeinen handhaven liever de status quo, waardoor er voor de gemiddelde Amerikaan niets verandert, zoals voor Candace Brooks. Voor veel Amerikanen is Washington toch een ver van mijn bed show en de laatste jaren is het vertrouwen in de politiek en het Congres dramatisch gedaald.

Uitdager voor McCain

Slecht nieuws voor voormalig presidentskandidaat John McCain. De voormalige Republikeinse afgevaardigde van Arizona, J.D. Hayworth, is van plan McCain uit te dagen voor zijn zetel in de Senaat. De voormalige afgevaardigde die 6 termijnen in het Huis trad afgelopen week af als presentator van een conservatief radioprogramma in Phoenix. “We will formally announce at a later time, but we’re moving forward to challenge John McCain”, aldus Hayworth tegenover de Associated Press. “I think we all respect John. I think his place in history is secure. But after close to a quarter-century in Washington, it’s time for him to come home”, aldus Hayworth. Lees meer hier.

Belastingverhoging?

President Obama heeft concessies moeten doen aan Democraten en Republikeinen en veranderde van positie en steunt nu het idee om een financiële commissie in te stellen die kan voorstellen kan doen om de belastingen te verhogen en minder geld uit te geven om het begrotingstekort te verkleinen. “The only way to solve our long-term fiscal challenges is to solve it together – Democrats and Republicans”, aldus Obama in een verklaring. Lees meer hier.

Geen “change”?

Het Witte Huis wijst alle kritiek van de hand dat president Obama zijn belofte dat er “change” zou komen niet is na gekomen na 1 jaar presidentschap. Witte Huis adviseur Valerie Jarrett zei dat Obama “enormous change” heeft gebracht. “I think what we’ve seen is a dramatic difference in terms of how the United States is perceived around the world”, aldus Jarrett tegenover “Meet the Press” van NBC. Lees meer hier.

Geld verspild

Bijna 3 van de 4 Amerikanen denkt dat tenminste de helft van het geld van het stimuleringsplan van bijna 800 miljard dollar is verspild. Volgens een peiling van CNN/Opinion Research Corporation denkt 63 procent van de Amerikanen dat de projecten die in het plan werden opgenomen puur voor politieke redenen zijn bedacht en niet om de economie te helpen, terwijl 36 procent wel denkt dat de projecten wel de economie ten goede komen. Eenentwintig procent van de ondervraagden denkt dat bijna al het geld van het stimulusplan is verspild. “One reason why the economic stimulus bill is no longer popular with the American public is the perception that a lot of the money has been wasted. Six in ten believe that the projects in the stimulus bill were included for purely political reasons”, aldus directeur peilingen Keating Holland van CNN. Lees meer hier.

Zoon Biden niet in Senaat

Openbaar aanklager van Delaware, Beau Biden, de zoon van vice-president Joe Biden, zei afgelopen week dat hij niet voor de zetel in de Senaat gaat, die eens van zijn vader was. “I cannot and will not run for the United States Senate in 2010”, aldus Biden. “I will run for re-election as Attorney General.” Lees meer hier.

Boze kiezers

Zowel Democraten als Republikeinen werden afgelopen week wakker geschud met een nieuw perspectief voor de tussentijdse verkiezingen voor het Huis en een derde van de Senaat in november. Volgens veel politieke analisten is de verkiezing van Scott Brown in Massachusetts iets wat voor grote veranderingen kan zorgen. De Democraten proberen kiezers gerust te stellen dat de verliezen in Massachusetts, New Jersey en Virginia niet een nationale trend worden voor de Republikeinen. Maar de Democraten moeten zich wel afvragen waar het mis ging.

Met pensioen

Een nieuwe tegenslag voor de Democraten na het verlies van de zetel van Ted Kennedy. Een Democratische afgevaardigde uit Arkansas, Marion Berry, maakte bekend met pensioen te gaan. Ook in Delaware een tegenslag, waar de populaire openbaar aanklager Beau Biden bekend maakte dat hij niet voor de zetel gaat die van zijn vader, vice-president Biden, was (zie bericht Zoon Biden niet in Senaat). “The people deserve a representative who has the ability to rise to the numerous challenges that face our state and our nation”, aldus Berry. “As a lifelong farmer, time has taken its toll on my health and I am no longer able to serve the district with the vitality I once possessed. … I am at perfect peace with this decision and look forward to returning to the farm and my home state of Arkansas.” Lees meer hier.

Radio Palin

Sarah Palin Radio interviewde…………juist Sarah Palin afgelopen week. De voormalige gouverneur van Alaska en Republikeinse vice-presidentskandidaat kreeg geen moeilijke vragen, omdat de radio website zich promoot als “Governor Palin’s own ‘friendly’ media.’ “Sarah Palin Radio is an independent, hour-long program on wsRadio.com that supports Governor Sarah Palin and the ideals that she represents and is not affiliated with any organization”, aldus de show op de eigen website.

Liever 1 dan 2

President Obama zei afgelopen week dat hij door gaat met het ‘doordrukken’ van grote veranderingen op belangrijke onderwerpen, zoals de hervorming van de gezondheidszorg en schone energie, zelfs als dat zijn kansen op een herverkiezing in 2012 in gevaar brengt. “I’d rather be a really good one-term president than a mediocre two-term president”, aldus Obama in een interview met “World News” van ABC, waar van een deel op de website van ABC News stond. Obama hield afgelopen week zijn State of the Union. Zijn populariteit is gedaald, een jaar dat werd gedomineerd door de economische crisis, de oorlogen in Irak en Afghanistan en de poging van de Democraten om de wet over de gezondheidszorg door het Congres te loodsen. De president maakte van de gezondheidszorg zijn top prioriteit wat betreft zijn binnenlands beleid in 2009, maar switcht zijn focus nu naar het creëren van banen en economisch herstel en hulp voor de middenklasse. Lees meer hier.

Helpt het stimuleringsplan?

De meeste Amerikanen zeggen dat het economische stimuleringsplan van bijna 800 miljard dollar heeft geholpen dat de economische crisis niet nog erger werd, maar slechts een derde ziet persoonlijk voordeel van het plan, volgens een nieuwe nationale peiling. Een peiling van CNN/Opinion Research Corporation laat zien dat 12 procent van de Amerikanen vindt dat het plan de economie heeft geholpen en beter heeft gemaakt, terwijl 46 procent zegt dat “stabilized conditions.” Maar 22 procent van de ondervraagden zegt dat het stimuleringsplan geen effect heeft gehad op de economie en 19 procent zegt dat het juist dingen erger heeft gemaakt. “But Americans don’t see the same effect on their own personal lives”, aldus directeur peilingen Keating Holland van CNN (zie bericht Geld verspild). Lees meer hier.

Keuze gemaakt

Afgevaardigde Mike Pence van Indiana maakte afgelopen week bekend dat hij niet de Democratische senator Evan Bayh in november uitdaagt en dat hij gaat voor zijn herverkiezing voor zijn zetel in het Huis. Pence, die de voorzitter is van de House Republican Conference, maakte zijn besluit in een brief bekend dat op zijn Facebook pagina werd geplaatst. “After much prayer and deliberation, I have decided to remain in the House and to seek re-election to the 6th Congressional District in 2010”, aldus Pence (zie bericht Keuzes). Lees meer hier.

Spannende strijd Florida

De Republikeinse voorverkiezing tussen gouverneur Charlie Crist en Marco Rubio in Florida voor een zetel in de Senaat beloofd spannend te worden. Volgens een nieuwe peiling heeft Rubio het gat tussen hem en Crist gedicht. Sterker nog, Rubio ligt nu zelfs voor. Een peiling van Quinnipiac University laat zien dat Rubio 47 procent van de stemmen zou krijgen en Crist 44 procent in de primary. Lees meer hier.

Palin niet op billboard

Het billboard op Time Square waar Obama een jas van de het merk Weatherproof draagt is inmiddels verwijderd. Maar het bedrijf ging vervolgens op zoek naar een andere politicus die zou passen bij de slogan “A leader in style.” Het bedrijf kwam uit bij voormalig vice-presidentskandidaat Sarah Palin, die ook al een keer gefotografeerd is in een jas van het merk. Weatherproof diende een verzoek in voor toestemming, maar de advocaat van Palin heeft het verzoek afgewezen, aldus CNN. Het bedrijf weet nog niet wie ze nu gaan benaderen (zie bericht Billboard verwijderd).

 

Positief over State of the Union

Bijna de helft van de Amerikanen die de State of the Union van president Obama zagen waren zeer positief over de toespraak, aldus een peiling. Een peiling van CNN/Opinion Research Corporation laat zien dat 48 procent van de mensen die de rede zagen een zeer positieve reactie gaven. Drie van de tien ondervragen waren positief en 21 procent gaf een negatieve reactie. Lees meer hier.

Bernanke opnieuw benoemd

De voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, Ben Bernanke, is door de Senaat benoemd voor een tweede termijn. Bernanke werd met ruime meerderheid, 70 stemmen voor en 30 stemmen tegen, opnieuw benoemd. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Joe Biden/Vice-president, John McCain, Mike Pence, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Sarah Palin, Senaat en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.