Metafoor

Volgens president Obama is het maar goed dat politieke analisten geen boeren zijn. Als kritiek op de politieke analisten en analyses in Washington grapte Obama tijdens een bijeenkomst over de gezondheidszorg wat er zou gebeuren als die zelfde opiniemakers en analisten zich gingen bezig gingen houden met landbouw. Obama gebruikte deze metafoor voor de wet van de gezondheidszorg waarvan de inkt nog maar net is opgedroogd. “The day after planting a seed”, aldus Obama, “the pundits would look at the ground and see no change. Nothing’s happened”, aldus de president. “There’s no crop! We’re gonna starve!” Het publiek begon te lachen en te applaudisseren en kon Obama even genieten van de wet die over zoveel hobbels moest en nu eindelijk een feit is. “It’s been a week, folks”, aldus Obama en hij riep iedereen op, ook de analisten in Washington D.C., “to wait until the provisions of health care reform take effect before trying to determine if the public likes it.” Klik hier voor de video van de toespraak van president Obama.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.