Kort Nieuws

Kernwapens aan banden

President Obama scherpt de voorwaarden waaronder de VS atoomwapens inzet aan, zo meldt het Algemeen Dagblad. Zo zullen de Amerikanen nooit nucleaire wapens gebruiken tegen landen die zelf niet zulke wapens bezitten. Iran en Noord-Korea vormen echter een uitzondering op die regel. Obama zegt dit in een interview met The New York Times. Obama zegt dat de nieuwe regels zelfs gelden wanneer de VS wordt aangevallen met chemische of bacteriologische wapens, aldus het Algemeen Dagblad. Het initiatief breekt bewust me de houding die eerdere presidenten hadden ten aanzien van de voorwaarden voor het gebruik van kernwapens. Ook worden er geen nieuwe nucleaire wapens ontwikkeld. De president verzekert zijn volk echter wel alle nodige middelen in te zetten om de Amerikanen te beschermen.

Niet in onderbroek

Senator Eric Adams van New York trekt ten strijde tegen de laaghangende broeken die meer en meer het straatbeeld in New York beginnen te kleuren, zo meldt het Algemeen Dagblad. De broeken die ook het ondergoed van de drager ontbloten, zijn niet alleen slecht voor het imago van de persoon in kwestie maar ook voor de stad, aldus Adams. Reden genoeg voor Adams om een campagne te starten met grote reclameborden die een niet mis te verstane boodschap verspreiden:

“Trek jullie broek omhoog.”

 

De senator gooit er 2000 dollar (1500 euro) tegenaan om de modetrend een halt toe te roepen. Op YouTube verkondigt hij: “Je kan je niveau verhogen door je broek op te trekken. Het beeld dat andere mensen van jou hebben, heb je immers zelf in de hand.” En Adams staat niet alleen in zijn strijd. Hij krijgt zelfs steun van de belangrijkste man van de VS. President Obama heeft zich het volgende laten ontvallen: “Sommige mensen willen je onderbroek niet zien en ik ben één van hen.”

Verdrag

President Barack Obama en de Russische president Dmitry Medvedev tekende afgelopen week een verdrag, het START verdrag, houdt in dat beide landen het aantal nucleaire wapens drastisch gaan verminderen. Het verdrag, de Strategic Arms Reduction Treaty, bouwt verder op het START 1 verdrag dat in december van 2009. “This day demonstrates the determination of the United States and Russia – the two nations that hold over 90 percent of the world’s nuclear weapons – to pursue responsible global leadership”, aldus Obama na de ondertekening. “Together, we are keeping our commitments under the Nuclear Non-Proliferation Treaty, which must be the foundation for global non-proliferation.” Medvedev noemde het START verdrag een “win-win situation” for beide landen.

President Obama en president Medvedev tekenen START verdrag

Obama: Palin nucleair expert?

President Obama veegde afgelopen week de kritiek die Sarah Palin uitte op het verdrag dat Obama tekende met Rusland om het aantal nucleaire wapens te verminderen, van tafel. Palin had de ondertekening van het verdrag een “dangerous sign of weakness”, genoemd. “I really have no response”, aldus Obama in een kort interview met “Good Morning America” van ABC. “Because last I checked, Sarah Palin’s not much of an expert on nuclear issues.” Palin had eerder in Fox News gezegd dat het verdrag met Rusland ”is an unbelievable move and that no administration in America’s history I think would ever have considered such a step. It’s kinda like getting out in the playground, a bunch of kids ready to fight, and one of the kids saying ‘go ahead, punch me in the face, I am not going to retaliate, go ahead and do what you want to with me.” Lees meer hier.

Rechter met pensioen

Rechter van het hooggerechtshof John Paul Stevens gaat met pensioen, zo maakte het gerechtshof bekend, zo meldt CNN. Stevens was bijna 35 jaar rechter en wordt binnenkort 90 jaar. Het pensioen van Stevens geeft president Obama de kans om opnieuw een rechter te benoemen en het hoogste rechtsorgaan naar zijn eigen idee vorm te geven. Klik hier voor de video van president Obama’s reactie op het aftreden van Stevens.

Jindal geen kandidaat

Er kan weer een naam van de lijst worden weggestreept van de potentiële Republikeinse kandidaten die een poging willen doen in 2012 om de presidentsnominatie te winnen. De gouverneur van Louisiana, Bobby Jindal, zei dat hij niet meedoet aan de race voor het Witte Huis in 2012. “I am not running for president of the United States”, aldus Jindal tijdens de Southern Republican Leadership Conference (SRLC) in New Orleans. “I’ve got the job I want.”

De conferentie wordt gezien als de grootste GOP bijeenkomst van partijbonzen, activisten, strategen en andere prominente Republikeinen voor de Republikeinse conventie in 2012 waar de presidentskandidaat wordt gekozen. Hoewel 2012 nog ver weg lijkt wordt de SRLC wel gezien als een belangrijke graadmeter wie gaat mee doen om in het Witte Huis te komen. Op de bijeenkomst spraken onder andere Sarah Palin, voormalig voorzitter van het Huis, Newt Gingrich, gouverneur van Mississippi, Haley Barbour, de gouverneur van Texas Rick Perry, die tevens de voorzitter van Republican Governors Association is, afgevaardigde Ron Paul van Texas, afgevaardigde Mike Pence van Indiana en voormalig senator van Pennsylvania, Rick Santorum. Jindal, die ook sprak, gaat voor zijn herverkiezing in 2011.

2012 peiling tijdens SRLC

Voormalig gouverneur Mitt Romney versloeg, tijdens de zogenoemde straw poll op de bijeenkomst van de Southern Republican Leadership Conference, afgevaardigde Ron Paul van Texas met slechts het verschil van 1 stem. Romney was niet aanwezig tijdens de conferentie in New Orleans, maar kreeg 439 stemmen van de 1806 stemmen die werden uitgebracht. Ron Paul kreeg 438 stemmen. Voormalig gouverneur van Alaska, Sarah Palin en voormalig van het Huis van Afgevaardigden, Newt Gingrich, werden allebei derde met 18 procent van de stemmen. Mike Huckabee won 4 procent van de stemmen en de gouverneur van Minnesota, Tim Pawlenty en afgevaardigde van Indiana, Mike Pence, kregen beide 3 procent. Voormalig senator van Pennsylvania, Rick Santorum kreeg 2 procent van de stemmen en de gouverneur van New Mexico, Gary Johnson eindige als laatste met 1 procent. Lees meer hier.

Mitt Romney

Steele erkent fouten

In de schaduw van een schandaal dat grote schade heeft aangebracht aan de reputatie van de voorzitter van de Republican National Committee, Michael Steele, bood Steele tijdens de Southern Republican Leadership Conference zijn excuses aan en gaf hij zijn fouten toe. “I’m the first here to admit I’ve made mistakes and its incumbent on me to take responsibility, shoulder that burden, make the necessary changes and move on”, aldus Steele tegenover een halflege zaal. “The one mistake we cannot make this November is to lose”, aldus Steele. Steele raakte de afgelopen weken in de problemen, nadat bekend werd dat de RNC geld van donoren had gebruikt voor een avond in een seksclub in Hollywood, wat er voor zorgde dat Republikeinen die al kritisch waren over Steele capaciteiten om geld op te halen voor de verkiezingen in November, zich begon te roeren. “In life you realize very quickly that you can’t please everyone, but you can certainly make them all mad at you at the same time”, aldus de voorzitter van de RNC. “That is a lesson well learned. It is an opportunity as well. Because folks have been mad at us in the past, and we have learned from that past, and we are now ready to move on into a brighter future as leaders, as Republicans, as conservatives”, aldus Steele. Lees meer hier.

Voorzitter van de RNC, Michael Steele

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Rusland, Sarah Palin en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.