Onverdedigbaar

Met de eerste zwarte president in het Witte Huis, de Amerikanen noemen het African-American, zorgt de viering c.q. herdenking van de geschiedenis van de Confederatie nog steeds voor controversie over hoe men de slavernij moet herdenken. De gouverneur van Mississippi, Haley Barbour, kreeg kritiek te verduren van de DNC toen hij de gouverneur van Virginia, Bob McDonnell, verdedigde die de maand april uitriep tot Confederate History Month. In een interview met het programma “State of the Union” van CNN zei Barbour: “I don’t know what you would say about slavery, but anybody who thinks that slavery is a bad thing – I think goes without saying.” Barbour zei dat hij niet geloofde dat McDonnell een fout had gemaakt om de slavernij niet te noemen in zijn proclamatie van Confederate History Month in Virginia. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.