Bedankt voor de thee

De Tea Party activisten gebruikte afgelopen week, belasting dag, Tax Day (15 april), voor een groot protest in Washington DC en andere protesten door het hele land. Maar president Obama zei dat de anti-tax beweging hem eigenlijk dankbaar moet zijn. Tijdens een fundraiser in Miami gaf Obama aan dat de belastingverlagingen die in het stimulusplan zijn opgenomen er voor hebben gezorgd dat de belasting voor mensen die minder dan 250.000 dollar verdienen niet zijn gestegen. “So I’ve been amused in recent days by these people having rallies”, aldus Obama tegen het publiek. “I think they should be saying thank you.” De aanwezigen, die tussen de 250 en 1250 dollar betaalde om bij de bijeenkomst aanwezig te zijn, riepen meteen luid: “Thank You!”

Het Witte Huis maakte bekend dat de landelijke belastingen in 2009 met 173 miljard dollar zijn gedaald en dat de gemiddelde belastingteruggave ongeveer 10 procent hoger is dan vorig jaar. Obama kreeg een staande ovatie na aanleiding van het aannemen van de wet voor hervorming van de gezondheidszorg. “As my vice president said, ‘This is a big deal'”, aldus Obama refererend aan de uitspraak van Joe Biden toen de wet werd getekend toen hij zei: “This is a big F-ing deal“. “And he was right”, aldus Obama waarop het publiek moest lachen (zie bericht F***ing deal).

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Joe Biden/Vice-president, Nieuws/Amerika/VS, Tea Party en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.