Kort Nieuws

Obama zou vloer aan vegen met Palin

Sarah Palin, wellicht de bekendste Republikeinse politica en kandidaat voor het Witte Huis in 2012, maar volgens een peiling van CNN komt ze pas als derde naar voren in een spannende race voor de presidentsnominatie van de GOP. Een peiling van CNN/Opinion Research Corporation laat zien dat president Obama Palin met dubbele cijfers zou verslaan in 2012. De peiling laat verder zien dat 24 procent van de Republikeinen en van de mensen die er over denken Republikeins te stemmen zegt dat ze de voormalige gouverneur van Arkansas, Mike Huckabee, zouden steunen. Twintig procent zou Mitt Romney steunen. Beide politici deden in 2008 ook een gooi naar de nominatie, maar verloren van McCain. Palin, McCain’s running mate, eindigde als derde in de peiling met 15 procent. Newt Gringich kreeg 14 procent. Lees meer hier.

Voorsprong Rubio

Volgens een nieuwe peiling ligt de Republikein Marco Rubio maar liefst 23 procent voor op de gouverneur van Florida Charlie Crist in de strijd om een zetel in de Senaat. Maar de peiling van Quinnipiac University laat ook zien dat als Crist besluit mee te doen als een onafhankelijke kandidaat hij een kleine voorsprong heeft op Rubio en de Democratische kandidaat, afgevaardigde Kendrick Meek. Zesenvijftig procent van de Republikeinse kiezers die werden ondervraagd zegt dat ze Rubio steunen in de voorverkiezing en 3 procent zegt Crist te steunen. Er is een groot verschil met vorig jaar, toen Crist een voorsprong van maar liefst 31 procent ten opzichte van Rubio. “Anything is possible in politics and we have a long way to go until the August primary, but Rubio’s surge against a sitting governor from his own party is similar to Ned Lamont’s Democratic primary win over Sen. Joseph Lieberman in Connecticut in 2006”, aldus Peter A. Brown, vice-president van de Quinnipiac University Polling Institute. “A year ago, many observers questioned Rubio’s sanity for potentially risking his bright future by what most at the time considered a quixotic quest.” Een peiling van Mason Dixon onlangs voor een aantal kranten in Florida gaf aan dat Rubio 11 procent voor lag op Crist. Lees meer hier.

Belastingen

De familie Obama heeft over 2009 1,79 miljoen dollar aan belasting betaald over een inkomen van 5,5 miljoen dollar. De inkomsten komen voornamelijk van de verkopen van Obama’s boeken, aldus het Witte Huis. Lees meer hier.

Naar Mars?

President Obama zei afgelopen week dat hij “100 percent committed” is bij de missie van NASA en haar toekomst. Obama sprak op het Kennedy Space Center in Florida en legde zijn visie uit voor het ruimtevaart programma en probeerde de werknemers gerust te stellen die bezorgt zijn over zijn plan. Obama wil in de komende 6 jaar 6 miljard dollar uit trekken voor NASA, maar het plan om mensen (opnieuw) naar de maan te sturen gaat niet door. De rekenkamer van het Witte Huis zei dat het Constellation Program, waar in staat dat men weer astronauten naar de maan wil sturen in 2020, achter ligt op schema, gezien geld en andere minder belangrijke ruimtevaart investeringen. Obama gaf ook aan dat hij tijdens zijn leven hoopt mee te maken dat de Amerikanen een mens op Mars zetten.

Ontzegging

President Obama heeft het ministerie van Volksgezondheid, het Department of Health and Human Services, de opdracht te geven een regel op te stellen dat ziekenhuizen geen bezoeken van partners van homo’s en lesbiennes meer mogen weigeren. In de verklaring van Obama staat dat “there are few moments in our lives that call for great compassion and companionship that when a loved one is admitted to the hospital… Yet every day, all across America, patients are denied the kindnesses and caring of a loved one at their sides… Homo’s en lesbiennes zijn “uniquely affected” bij het beleid van ziekenhuizen, aldus Obama, en voegde daar aan toe dat ze “are often barred from the bedsides of the partners with whom they may have spent decades of their lives – unable to be there for the person they love, and unable to act as a legal surrogate if their partner is incapacitated.” Dat dit in een beschaafd land als de VS bestaat is eigenlijk te gek voor woorden. Ik heb het bericht ook op mijn Facebook pagina geplaatst omdat ik het nodig vond men hier kennis van neemt. Lees meer hier.

Lastiger voor GOP

Nu de Tea Party activisten zich opmaken voor protesten en een lijst publiceerde van Democraten die ze willen ‘aanvallen’ zodat ze tijdens de tussentijdse verkiezingen in november verliezen, zegt de voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi, dat de invloed van de beweging te verwaarlozen is voor Democraten en ze suggereerde dat de Tea Party de Republikeinen kan schaden. “I think it’s going to have an impact on Republicans in November. We always just keep our eye on the ball as to what our own races are and keep going in a forward direction”, aldus Pelosi. Pelosi legde uit dat de Republikeinen schade van de Tea Party beweging kunnen oplopen, omdat de activisten met meer conservatieve kandidaten komen in de voorverkiezingen en de kandidaten van de GOP uitdagen. Pelosi gaf aan dat ze open staat voor “any and all voices of the American people”, maar dat ze er wel van uit gaat dat de Democraten de boodschap en het geld hebben om in november te winnen. Lees meer hier.

Veel geld

De Democratic National Committee (DNC) zegt dat het meer dan 50 miljoen dollar wil pompen in de  cruciale tussentijdse verkiezingen in november, aldus een bron tegenover CNN. Het geld en de andere diensten worden uitgewerkt door het Witte Huis en Democraten op Capitol Hill en wordt uitgegeven aan de races voor het Huis van Afgevaardigden, de Senaat en races voor het gouverneurschap. De Democraten wonnen veel zetels en posities in 2006 en 2008, maar staan nu voor de moeilijke taak om de grote meerderheid in het Congres en de kleine meerderheid in gouverneurschappen te behouden. Alle zetels van het Huis (435) en 36 senaatzetels en 37 gouverneurposities staan open in november. Ook de organisatie Organizing for America zal veel vrijwilligers werk doen. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Huis van Afgevaardigden, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Sarah Palin, Senaat, Tea Party en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.