Onafhankelijk

De gouverneur van Florida, Charlie Crist, die mee doet aan de race voor een zetel in de Senaat, heeft besloten om verder te gaan als onafhankelijke kandidaat en niet meer als Republikein, zo maakte Crist bekend. Volgens bronnen uit het kamp van Crist heeft hij ’financiële supporters’ gevraagd om hem te blijven steunen nu hij als onafhankelijke kandidaat meedoet, aldus CNN.

Eens was Crist de gedoodverfde favoriet en winnaar in de voorverkiezing voor de Republikeinse nominatie voor de Senaat. Maar de laatste maanden liep de voorsprong die Crist had op zijn tegenstander, voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden in Florida, Marco Rubio, snel terug en hij loopt nu 20 procent achter volgens een peiling van Quinnipiac University uitgevoerd in april. Maar de peiling gaf Crist hoop, als hij in november mee zou doen als onafhankelijke kandidaat. In dat geval had Crist een kleine voorsprong ten opzichte van Rubio en een nog grotere voorsprong ten opzichte van de Democratische kandidaat, Kendrick Meek. Toen Crist bekend maakte dat hij als afhankelijk kandidaat meedoet, verliet zijn een van zijn Republikeinse adviseurs, Public Opinion Strategies, de campagne.

Na de bekendmaking van Crist kwamen er verschillende reacties op zijn besluit. Voorzitter van de Republican National Committee (RNC), Michael Steele, liet weten: “Now more than ever, Floridians need leadership in Washington. With unemployment at an all-time high in Florida, they want a Senator to exercise strong fiscal discipline and be a catalyst for job creation. Without question, the Republican nominee this fall will offer those qualities. Governor Charlie Crist, however, will not be that candidate. Over the years, he has served this party well, which is why his decision to run as an Independent is so disappointing.” Steele is duidelijk teleurgesteld in Crist en kan dus niet op hulp van prominente Republikeinen rekenen.

De tegenstander van Crist, de enige Republikeinse kandidaat, Marco Rubio, reageerde op het feit dat Crist de GOP verliet en besluit verder te gaan als onafhankelijke kandidaat. “This is a great opportunity to see our republic at work”, aldus Rubio die in Miami was. Rubio neemt het nu op tegen Crist en de Democratische afgevaardigde Kendrick Meek. “I remain the only candidate that will stand up to this agenda”, aldus Rubio doelend op het beleid van de regering Obama. Rubio zei dat hij niet de race in was gegaan met het idee dat hij het tegen twee kandidaten in plaats van één moet opnemen. Maar Rubio zei dat is “the nature of American democracy.” Rubio gaf aan zijn strategie voor de campagne niet te veranderen en verder gaat met “an ideas based, issues based campaign. 2010 is a decision and a referendum on the future of America”, aldus Rubio. De race in Florida wordt door de stap die Crist heeft gemaakt wel interessanter.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Senaat en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.