Immigratie: Senaat moet eerste stap zetten

De fractievoorzitter van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, Steny Hoyer, was er afgelopen week niet gerust op of het Huis genoeg stemmen bij elkaar krijgt om de immigratie wet aan te nemen voor de verkiezingen voor het Congres in november. “We’ll have to see”, aldus Hoyer, de Democraat van Maryland. “We’ll have to see what the Senate can do.” De laatste poging om de wet aan te nemen door de Senaat was in 2007 en op dit moment zijn een aantal andere wetten die door het Huis zijn aangenomen, maar waar de Senaat nog moet over debatteren. Hoyer zei dat er overeenstemming moet zijn wat voor wetgeving door de Senaat geloodst kan worden voordat het Huis dit controversiële onderwerp bij de hoorns vat.

Volgens Hoyer is de Senaat aan zet om een met een nieuw voorstel te komen. Hoyer zei dat er een akkoord is voor strengere controle aan de grenzen, maar er is verdeeldheid binnen de Democratische partij hoe men moet om gaan met immigranten zonder papieren die al in de VS wonen en werken. Hoyer zei dat hij een wet steunt die zorgt strengere controle aan de grens, straffen voor illegalen en de mogelijkheid voor Amerikaans burgerschap. Hoyer is het ook eens met de wet die Arizona afgelopen week aannam om de constante stroom van illegale immigranten naar de staat te stoppen. “In part, of course, what the people of Arizona are saying is that the feds haven’t done their job. I think they’re right: the feds haven’t done their job”, aldus de fractievoorzitter van de Democraten. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Huis van Afgevaardigden, Immigratie, Nieuws/Amerika/VS, Senaat en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.