Racistische theedrinkers?

De National Association for the Advancement of Colored People (NAACP) heeft op haar 101ste jaarlijkse congres in Kansas City, Missouri, een resolutie aangenomen dat het vermeende racisme van de Tea Party beweging scherp veroordeeld. De NAACP is van mening dat de Tea Party activisten racistisch zijn. De Tea Party activisten hebben de resolutie “unfair” genoemd.

De resolutie plaatst de oudste landelijke organisatie die opkomt voor burgerrechten en die een rijke geschiedenis van overwinningen op het gebied van raciale ongelijkheid heeft tegenover een conservatieve beweging die belangrijk is geweest in een aantal politieke verkiezingscampagnes, onder andere in Kentucky en Nevada, en een sterke kracht wordt binnen Republikeinse kringen. “We take no issue with the Tea Party. We believe in freedom of assembly and people raising their voices in a democracy”, aldus de voorzitter van NAACP, Ben Jealous, in een verklaring. “We take issue with the Tea Party’s continued tolerance for bigotry and bigoted statements. The time has come for them to accept the responsibility that comes with influence and make clear there is no space for racism and anti-Semitism and other forms of bigotry in their movement”, aldus Jealous.

Leiders van de Tea Party noemde de actie van de NAACP belachelijk en is er boos over. “I am disinclined to take lectures on racial sensitivity from a group that insists on calling black people, ‘Colored’”, aldus Mark Williams, de woordvoerder van de Tea Party Express, tegenover CNN. “The Tea Party [movement] is about the constitution of this country…[and] ensuring equality for each and every individual human being”, aldus Williams.

Voormalig gouverneur van Alaska, Sarah Palin, een lieveling van de Tea Party beweging, noemde de resolutie van de NAACP “false, appalling, and is a regressive and diversionary tactic to change the subject at hand.” ”To be unjustly accused of association with what Reagan so aptly called that ‘legacy of evil’ is a traumatizing experience, and one of which the honest, freedom-loving patriots of the Tea Party movement are truly undeserving”, aldus Palin op haar Facebook pagina.

Het is de vraag of de Tea Party beweging racistisch is. De Tea Party aanhangers zijn tegen een te grote overheid en tegen te veel uitgaven van de overheid. Het feit dat er een zwarte man in het Witte Huis zit heeft daar volgens mij niks mee te maken. De Tea Party beweging is een fenomeen dat zich nu in een tijd van een grote economische recessie en instabiliteit als alternatief aanbiedt, omdat sommige Amerikanen de politiek van Obama en de Democraten veel te liberaal vinden. Met de actie van de NAACP kan het wel eens een erg hete herfst worden, zeker in een verkiezingsjaar. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Sarah Palin, Tea Party en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.