Voor Bush belastingen, tegen gezondheidszorg

Een meerderheid van de Amerikanen steunt het voorstel van president Obama met betrekking tot belastingverlagingen, maar de wet over gezondheidszorg blijft impopulair, aldus een peiling van CNN/Opinion Research Corporation.

Op het gebied van belastingen gelooft dat 3 op de 10 ondervraagden dat de zogenoemde Bush tax cuts in tact moeten blijven voor alle Amerikanen, aldus de peiling. Meer dan 50 procent van de ondervraagden zegt dat de belastingverlagingen alleen voor gezinnen moeten gelden die minder dan 250.000 dollar per jaar verdienen, zoals Obama heeft voorgesteld. Bijna 1 op de 5 Amerikanen zegt dat de Bush belastingverlagingen voor alle Amerikanen moeten worden afgeschaft. Wat niet verrassend is, is dat de Republikeinen voor de belastingverlagingen zijn en dat de Democraten juist voor het voorstel van president Obama zijn. De helft van de Republikeinen zegt dat de belastingverlagingen verlengd moet worden, terwijl maar 13 procent van de Democraten vindt dat de Bush tax cuts verlengd moeten worden. Tweederde van de Democraten is voor het afschaffen van de belastingverlagingen voor de rijkste Amerikanen, terwijl maar 40 procent van de Republikeinen daar voor is.

Op het gebied van de gezondheidszorg is de wet die president Obama tekende erg impopulair, vooral het feit dat alle Amerikanen verplicht een ziektekostenverzekering moeten hebben. Zesenvijftig is tegen deze regeling. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.