Kort Nieuws

Pelosi het minst populair

Republikeinen die mee doen aan de verkiezingen in 2014 om een zetel te winnen in het pelosi_giCongres gebruiken de naam Nancy Pelosi soms als een scheldwoord. Uit peilingen blijkt dat Pelosi de bekendste politica op Capitol Hill is, maar ook de meest impopulaire politica. Uit een peiling van Gallup blijkt dat 48 procent van de Amerikanen een negatief beeld over Pelosi heeft en 31 procent heeft een positief beeld van haar. Pelosi zelf zal er niet echt van wakker liggen. Ze werd vorig jaar makkelijk herkozen in haar district in Californië. Lees meer hier.

Tatoeage

President Obama en zijn vrouw hebben een goede strategie om te zorgen dat hun dochters, Sasha en Malia, geen tatoeage nemen. “What we’ve said to the girls is, if you guys ever decide to get a tattoo, then mommy and me will get the exact same tattoo in the same place. And we’ll go on YouTube and show it off as a family tatoeage”, aldus Obama in een interview met het programma “Today” van NBC. Lees meer hier.

Hoe zal de geschiedenis over George W. Bush oordelen?

Was het presidentschap van George W. Bush een succes of een mislukking? Uit een peiling blijkt dat dit afhangt van wie je het vraagt. Een peiling van CNN/ORC International laat bushzien dat generaties en ook mensen die Democraat of Republikein zijn verschillend op de vraag antwoorden. De populariteit van Bush lijkt iets te zijn gestegen nadat hij het witte Huis verliet. “It’s likely that time will only improve his standing in the public’s eye”, aldus directeur peilingen van CNN, Keating Holland. “Although a majority of Americans still call him a failed president, the number who believe that 43rd president was a failure has dropped significantly since he left office.” De peiling werd gehouden omdat afgelopen week de opening was van het George W. Bush presidentiële centrum op de Southern Methodist University in Dallas, Texas. Lees meer hier.

Broer tegen broer: “Doe mee”

Als Jeb Bush besluit mee te doen aan de race om de Republikeinse presidentsnominatie te winnen in 2016 dan heeft hij in ieder geval de steun van zijn broer George W. Bush. De voormalige president zei dat hij vindt dat zijn broer mee moet doen. Lees meer hier.

Vliegvertraging

planeHet Huis van Afgevaardigden nam afgelopen week een wet aan dat moet voorkomen dat er nog meer vliegveld personeel gedwongen met verlof moet als gevolg van de sequester. Als gevolg hiervan zorgde dit de afgelopen weken voor lange vertragingen op de vliegvelden, Perswoordvoerder van het Witte Huis, Jay Carney, zei dat president Obama de wet zal tekenen, De Senaat nam de wet ook aan. Lees meer hier.

Genoeg presidenten Bush

Terwijl voormalig president George W. Bush vindt dat zijn broer, Jeb Bush, mee moet doen om in 2016 president te worden, denkt de moeder van de beide broers daar anders over. “He’s by far the best qualified man, but no. I really don’t”, aldus Barbara Bush op de vraag of haar zoon mee moet doen. “I think it’s a great country. There are a lot of great families, and it’s not just four families or whatever. There are other people out there that are very qualified and we’ve had enough Bushes.” Lees meer hier.

McCain verloor door economische crisis

Volgens vice-president Joe Biden zorgde de economische crisis die zich ontvouwde tijdens johnmccainmedia_xl_de presidentiële campagne in 2008 er voor zorgde dat John McCain de verkiezingen verloor van Barack Obama. “The truth of the matter is, Barack knows it, I know, had the economy not collapsed around your ears, John, in the middle of literally, as things were moving, I think you probably would have won”, aldus Biden tijdens het jaarlijkse Sedona forum op het McCain Institute for International Leadership op de Arizona State University. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Barbara Bush, George W. Bush, John McCain, Nancy Pelosi, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.