Kort Nieuws

Wet voor kleine bedrijven

President Barack Obama ondertekende afgelopen week een wet van 42 miljard dollar dat kleine bedrijven moet helpen. Het geld is bedoeld om banen te creëren, belastingen te verlagen en te zorgen dat banken hogere leningen verstrekken. “It’s going to cut taxes. It’s going to make more loans available for small businesses. It’s a great victory for America’s entrepreneurs”, aldus Obama. Zowel Democraten als Republikeinen steunde de wet.

Hulp studenten

President Barack Obama riep afgelopen week studenten op om meer mee te doen richting de tussentijdse verkiezingen in november en waarschuwde dat als jongeren niet mee doen dit grote politieke gevolgen kan hebben voor de komende twee jaar. Tijdens een congres van studenten journalistiek zei Obama dat hij een boodschap wilde sturen naar “young people across the country [about] how important this election is.” Obama zei dat twee jaar van verbitterde partisan conflicten op Capitol Hill en in het land heeft gezorgd dat nieuwe kiezers die een belangrijke rol speelde in de campagne van 2008 nu niet mee doen. “Naturally some of the excitement and enthusiasm began to drain away”, aldus Obama. Ondanks dat de regering Obama belangrijke veranderingen doorvoerde, zoals de wet over de gezondheidszorg en leningen voor studenten zei Obama dat “it seems to many people like a lot of the old politics is still operation.” Maar het politieke proces houdt vaak in “two steps forward [and] one step back”, aldus de president. “It’s not always fun and games. You can’t expect lasting change if you only engage once every 10 years in an exciting presidential election and then sit it out”, aldus Obama. “Democracy is never a ‘one and done’ proposition. I want everyone to be well-informed and to participate in the November elections.” Veel politieke analisten geloven dat er een groot gat is tussen het enthousiasme van liberale en conservatieve kiezers. Veel conservatieve activisten, verenigd in de Tea Party beweging, zijn meer gebrand op een goed resultaat en zijn bereid meer te doen richting november.

Behandeling

David Plouffe, één van de top adviseurs van president Obama zei afgelopen week dat de Republikeinen overvleugeld worden door een “Beck-Palin-Limbaugh wing” dat het vrijwel onmogelijk maakt voor de GOP om een geschikte presidentskandidaat te nomineren in 2012. “If you are a moderate Republican thinking about running in a primary for any office in 2011 and 2012, you are going to have to think twice, because you are going to get the Mike Castle treatment”, aldus Plouffe in een interview in Ohio, waar hij op campagne was voor gouverneur Ted Strickland. “So they are going to nominate more and more extreme Republicans who are doing very well among that Palin-Limbaugh-Beck base.” Doelend op Republikeinse kandidaten voor de Senaat, zoals Sharron Angle en Rand Paul, zei Plouffe dat gematigde kiezers zich zullen afkeren van Republikeinen die Social Security willen privatiseren of willen afschaffen. “This is particularly dangerous in presidential years, where turnout is larger, you have more moderate voters, and turnout spikes among some of our core groups.” Lees meer hier.

Bush belastingverlagingen

Nu het Congres met verkiezingsreces gaat en de afgevaardigden en senatoren in hun eigen staat hard campagne gaan voeren is het duidelijk dat er pas na de tussentijdse verkiezingen gestemd zal worden over het al dan niet verlengen van de zogenoemde Bush tax cuts. De Democratische fractievoorzitter van het Huis, Steny Hoyer, bevestigde dit. Voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi, zei: “We are fighting for the middle class and don’t want legislation to be held hostage by the Republicans who are here to serve those at the high end at the expense of the middle class.”

Boehner de klos

De landelijke Democraten bereiden een complete campagne voor waarin ze de fractievoorzitter van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, beschuldigen dat hij een zogenoemde “Beltway insider” is. Dit houdt in dat Boehner samen met andere Republikeinen de belangen van lobbyisten en andere special interest groepen behartigt. Boehner, die voorzitter van het Huis kan worden als de GOP de meerderheid in het Huis krijgt, hield afgelopen week een toespraak over hervormingen op de Hill, een thema, dat veel kiezers die boos en anti-Washington zijn, aanspreekt. Een medewerker van de Democratische partij zei dat de Democraten van plan zijn om de toespraak te gebruiken om Boehner als een Washington insider met “cozy relationships with lobbyists” af te schilderen. “There will be a full-fledged effort to define him in this critical time and expose him for who he truly is – the antithesis of reform”, aldus de medewerker die zei dat de “campaign will begin immediately and include both earned and paid media, both nationally and targeted.” Lees meer hier.

Naar Chicago met vis

De kogel is door de kerk. Secretaris-generaal van het Witte Huis, Rahm Emanuel, vertrekt naar Chicago om daar een poging te wagen om burgemeester van die stad te worden. Emanuel kreeg afgelopen week een dode vis op zijn bureau als afscheidscadeau van Obama’s economische adviseur Austan Goolsbee. Witte Huis woordvoerder, Robert Gibbs, zei dat Goolsbee had nagedacht over hoe Emanuel “talked to the policy team and we wanted to give you a going away present – something to show how we feel about you but also shows we understand your new possibilities.” ”I was the natural go-between”, aldus Goolsbee. “I voted for you all three times you ran for Congress and even in that first primary. So here is your present.” Gibbs zei dat Emanuel het opende en zei: “This is a dead fish!” Goolsbee antwoordde dat “to most people, it looks like a dead fish. But to a future mayor of Chicago, it looks like a dead Asian carp. And you’ll be happy to know that it wasn’t easy to find one of these.” Van Emanuel is bekend dat hij ooit eens een dode vis naar een politieke tegenstander stuurde. ”This dead carp was a more friendly gesture. In Chicago, this is how friends say goodbye”, aldus Gibbs.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Huis van Afgevaardigden, Nieuws/Amerika/VS, Sarah Palin, Senaat, Tea Party en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.