Peiling: Republikeinen krijgen meerderheid in Congres

Een laatste peiling van CNN Poll of Polls laat zien dat 51 percent van de kiezers waarschijnlijk op een Republikeinse kandidaat voor het Congres zou stemmen. Drieënveertig procent zou op een Democratische kandidaat stemmen.

De peiling van CNN Poll of Polls is gebaseerd op zes andere peilingen van CNN/Opinion Dynamics,  Pew Research Center, NBC News/Wall Street Journal, USA Today/Gallup, ABC News/Washington Post en Reuters-Ipsos gehouden in de laatste dagen van oktober.

In de laatste peiling liggen de Republikeinen 8 procent voor op de Democraten. De kans dat de Democraten de meerderheid in het Congres verliezen is groot. De populariteit van Obama is drastisch gedaald, de magie van de verkiezingen van 2008 is weg. De dalende populariteit van Obama en de Democraten is voor het grootste deel te wijten aan het trage herstel van de economie. De slechte staat van de Amerikaanse economie is het belangrijkste onderwerp tijden de tussentijdse verkiezingen. Obama is (nog) niet in staat geweest de economie er bovenop te helpen en daar betalen de Democraten nu de prijs voor.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Huis van Afgevaardigden, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Senaat en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.