Olifant walst over ezel heen

De Republikeinen hebben de tussentijdse verkiezingen duidelijk gewonnen. De Republikeinen krijgen de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden, maar de Democraten houden een kleine meerderheid in de Senaat.

Het ongenoegen over de economische situatie van de VS en de boosheid over de hoge werkloosheid hebben er voor gezorgd dat de GOP de meerderheid in het Huis krijgt.

In het Huis van Afgevaardigden winnen de Republikeinen 60 zetels en zorgen voor een groot verlies voor de Democraten. De Democraat Nancy Pelosi raakt haar baan als voorzitter kwijt en zal worden opgevolgd door Joe Boehner.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Huis van Afgevaardigden, Nieuws/Amerika/VS, Senaat en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.